Folyamatos rendőri jelenlét és vandálok elleni razziák Sóstógyógyfürdőn

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Podlovics Roland a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója július 6-án helyszíni szemlét és sajtótájékoztatót tartott.

Sóstó

Sajtótájékoztató a termálmedencénél


A megújult Parkfürdőben, a termál medencék mellett találkozott a két vezető a sajtóval. A tájékoztató fő témája a folyamatos rendőri jelenlét Sóstógyógyfürdőn, a Tófürdő területén és a Parkfürdőben volt. Dr. Podlovics Rolandot a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük erről a szolgáltatásról.

sóstó

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Podlovics Roland a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatót tartott


- Megújult a strand, megújult a Parkfürdő és a létszámadatok is bíztatóak, annak ellenére, hogy csak június 11-én nyitottunk és az időjárás sem volt túl kegyes hozzánk. Az emberek kikapcsolódni jönnek el hozzánk és nem szeretnénk, ha az értékeik miatt feszengenének és ne egy rossz emlék legyen a nálunk eltöltött idő. Ezért fokozott rendőri jelenlét van más most is mind a Tófürdő, mind pedig a Parkfürdő területén.

Dr. Podlovics Roland

Dr. Podlovics Roland a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója a rendszer előnyeit ecsetelte- Miért érezték fontosnak ezt?
- Egy üdülőövezetben egy komoly vendégszám esetben elemi érdeke és kötelessége is a szolgáltatónak, hogy keressük azokat a megállapodási lehetőségeket, amelyek a közbiztonságot szolgálják. Ez az egyik oka. A másik pedig, hogy a tó körül, főként éjszaka sajnos vissza-visszatérő probléma, hogy egyes fatalok garázda magatartást mutatnak és rongálnak. Ezt szeretnénk megszüntetni. Amikor a megállapodást aláírtuk a Rendőrkapitánnyal akkor megerősített abban, hogy júliusban és augusztusban is  razziákat fognak tartani.

Parkfürdő

Folyamatos a rendőri jelenlét és vandálok elleni razziák Sóstógyógyfürdőn


- Plusz költségbe kerül-e ez a cégnek, illetve a fürdőzőknek?
- Nem kerül! A megállapodás értelmében mi biztosítunk egy helyiséget, ahol a fedett rendőrök át tudnak öltözni. A jegyárakba nem épült be, az értékmegőrzők sem lettek drágábbak. Sőt, egységesen árat csökkentettünk és a régió legjobb árán jöhet hozzánk fürdőzni bárki!


Dr. Kovács Ferenc,

Dr. Kovács Ferenc városvezetőként is fontosnak tartja, hogy az embrek biztonságban fürdőzzenek Nyíregyháza-Sóstófürdőn


Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere is elismerősen beszélt a szolgáltatás fontosságát illetően:

- Úgy vélem, ez a megállapodás mindenképpen növeli az ide látogató fürdőzők biztonságát, mind a vagyonvédelem, mind a közrend tekintetében. A turisztikailag kiemelt helyek sajnos mindig veszélyeztetettebbek e tekintetben. Viszont reméljük, hogy a megújult Parkfürdőbe egyre többen fognak ellátogatni, különöseb hétvégente, ehhez viszont elengedhetetlen ez a rendőrségi szolgáltatás.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Podlovics Roland a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója

A polgármester és a fürdőigazgató is köszöntötte a járőröző rendőröketMCOnet-Kovács TündeTovábbi hírek:

Nyíregyháza Online