Fotovoltaikus rendszert telepítenek a nyíregyházi kórházban

A Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház „Fotovoltaikus rendszer telepítése a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktató Kórház nyíregyházi telephelyén " című projektje 2015 évvégéig befejeződik.

A beruházás célja a kórház épületeinek napelemmel történő fejlesztése, amely hozzájárul a környezetterhelés és az üvegházhatású gázok kibocsájtásának csökkentéséhez, valamint a megújuló energiaforrások használatával megindul az energia hatékony felhasználása, amellyel csökken a felhasznált fosszilis energiahordozók használata, így ezáltal a CO2 kibocsájtás is.

 

\"Széchenyi

 

Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében valósul meg a nyíregyházi projekt

 
A napelemek a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nyíregyházi telephelyének három épületére kerülnek elhelyezésre, összesen 887 darab. Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében megvalósuló projekt összköltsége 188.583.149 Ft, amely 100%-os támogatási intenzitást nyert el. A fotovoltaikus (napelemes) rendszerek a nap energiáját közvetlenül alakítják át elektromos energiává. Fotovillamosság (PV), a Napból előállított energia egyre népszerűbbé válik  az ökológiai elkötelezettség miatt, de a PV rendszerek csökkenő árai okán is

 

-kt-