Halálos rollerbaleset történt Nyírteleken – nem a kátyúk miatt

Az első vélemények szerint kátyú okozhatott tragédiát a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen, ahol egy lakos rollerrel halálos balesetet szenvedett – mostanra ezt kétségesnek tűnik.

Megdöbbentő tragédia történt Nyírteleken: egy helyi férfi rollerrel közlekedés közben szenvedett balesetet május 26-án, s olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy a kórházban meghalt – írta meg a blikk.hu.
 
A nyírtelki önkormányzat azonban cáfolja azt a feltételezést, hogy a kátyúk miatt történt a végzetes baleset. Közleményükben, melyet a Telex közölt, azt írták: a nem körültekintő rollerhasználat miatt sajnos egyre többen szenvednek súlyos sérüléseket, sokszor történik tragikus kimenetelű baleset Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is.
 
Nyírtelek jegyzője a város Facebook-oldalára tett ki egy posztot, melyben azt írta: „Sajnos, a média tévesen tájékoztatta az olvasóit a Nyírteleken történt rolleres balesetről. Az már kiderült, hogy a balesetet nem kátyú okozta, bár még vizsgálják a vasárnapi tragikus esemény körülményeit. Itt Nyírteleknél nincsenek kátyúk – mint ahogy az egész Nyíregyháza Tokaj közötti – bicikliúton sem. Biztonságosan lehet közlekedni, szombaton is több ezren tekertek a 7. Bringa Pikniken, senki sem sérült meg.”
 
A baleset körülményeit még vizsgálja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-Főkapitányság – írta meg a blikk.hu.
 
L.A.