High-tech kínai gyár érkezik Nyíregyházára

Zöld megoldásokkal működő, rendkívül modern és környezettudatos gyárat épít Nyíregyházán a kínai Sunwoda elektromobilitási vállalat.

Újabb befektetés a szabolcsi vármegyeszékhelyen: Nyíregyházán húzza fel legfejlettebb gyárát a kínai Sunwoda Mobility Energy Technology elektromobilitási vállalat.

A helyi ipari parkban 245 millió euróból valósul meg a gyárépítés – egy igen modern, energia- és környezettudatos üzem jön létre – tudatta a nyiregyhaza.hu.

A Sunwoda kiemelkedő teljesítményű a fogyasztói elektronika területén, a világ első tíz vállalata közé sorolható, amelyek elektromos járművekbe szállítanak akkumulátorokat.

High-tech kínai gyár érkezik Nyíregyházára

High-tech kínai gyár érkezik Nyíregyházára

Az építkezés várhatóan 2023 végén indul,  a gyár Magyarország keleti részén az egyik legnagyobb gazdasági szereplőnek és munkáltatónak számít majd – tudatta a nyiregyhaza.hu.

Dr. Kovács Ferenc polgármester úgy fogalmazott, a további üzleti és piaci lehetőségek alapján a kínai cég közép- és hosszútávú európai piaci stratégiája szerint több mint 1000 munkahelyet hozhat létre, s akár 1,5 milliárd eurós beruházási volument is elérhet.

A gyár egyébként a kutatás-fejlesztásre is kiemelt energiát fordít és a legmodernebb technológiákkal dolgoznak – ezeket a nyíregyházi ipari parkba is beépítik majd – írta meg a nyiregyhaza.hu.

Fotó: sunwoda.com

B.A.