Hivatalosan is energiahatékony önkormányzat a nyíregyházi

Elnyerte az Energiahatékony Önkormányzat díjat a szabolcsi megyeszékhely a 2022-es évben. Nyíregyháza 2013-ban indított el számos energetikai felújítást a városban.

Nyíregyháza megkapta az Energiahatékony Önkormányzat díjat a 2022-es évben – tájékoztatott a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft.
 
Dr. Kovács Ferenc polgármester közösségi oldalán számolt be az örömhírről. Mint megírta, a címet azok az önkormányzatok kapják, amelyek a kész terveken és benyújtott pályázatokon túl megvalósított és lezárt energetikai beruházásokkal, így mérhető megtakarításokkal vagy mérhető megújuló energiatermeléssel rendelkeznek.
 
A díj elnyerése során hitelesített módszertan szerint kiszámítják, mennyivel járul hozzá a projekt a Virtuális Erőmű építéséhez.
 
Nyíregyháza megkapta az Energiahatékony Önkormányzat díjat a 2022-es évben
Nyíregyháza megkapta az Energiahatékony Önkormányzat díjat a 2022-es évben
 
Ez a gondolkodásmód a mostani időszakban különösen fontos – írta a polgármester. A nyíregyházi önkormányzat azonban nem most kezdte el a cselekvést ezen a téren.
 
Már 2013-ban elindították és azóta folyamatosan megvalósítják a városban az energetikai felújításokat. Ezek az elmúlt évtizedben az oktatási-nevelési, szociális, kulturális és sport intézményrendszert is érintették – írta meg bejegyzésében dr. Kovács Ferenc.
 
Fotó: Facebook.com/Dr.Kovacs.Ferenc.politikus
 
B.A.