Hulladékudvar valósult meg Mátészalkán

Az illegálisan lerakott szemét ellen védekeznének a szabolcsiak: Mátészalkán hulladékudvar létesült egy régóta fennálló probléma megoldására.

Gyakorta gyűlik össze az illegálisan lerakott szemét a Szabolcs megyei település külső részein - Mátészalka régóta küzd azzal, hogy felesleges háztartási gépeket, építési törmeléket raknak le az emberek engedély nélkül.

A célpontok általában az erdők, az utak melletti zöldterületek, amelyek takarítására a város korábban is nagyobb összegeket költött, ám a hulladék újra és újra összegyűlt – írta meg a szon.hu.

Most elkészült a hulladékudvar. Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ehhez szakmai támogatást nyújtott, az üzemeltetési feladatok vállalásával.

Dr. Hanusi Péter polgármester elmondta, hogy a kezdeményezést támogatta az ügyvezető Ébrehardt Gábor mellett Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Kovács Sándor egyéni országgyűlési képviselő is.

Megvalósult a hulladékudvar Mátészalkán - bárhonnan Szabolcs megyéből lehet hozni lerakandó dolgot

Megvalósult a hulladékudvar Mátészalkán - bárhonnan Szabolcs megyéből lehet hozni lerakandó dolgot

A hulladékudvar gyűjtőhelyként működik majd, konténerekből áll, itt szelektíven gyűjthetik majd a szemetet az emberek. Kiemelendő, hogy nem szeméttelepről van szó, tehát a háztartásokban keletkezett vegyes és kommunális hulladéknak nem való.

A hulladékudvarban a többi között fém, üveg, papír, kiselejtezett műszaki cikkek, műanyag csomagolóanyagok, zöld hulladék, építési törmelék rakható le – tudatta a szon.hu.

Bárhonnan lehet hozni hulladékot a megyéből, csupán fel kell mutatni hozzá a lakcímkártyát és az NHKV Zrt. számára befizetett utolsó „sárga csekket”.

A szelektíven gyűjthető hulladék esetén nincs mennyiségi korlát, viszont aki építési törmeléket vinne, vegye figyelembe, hogy egyszerre 1 m3 –t lehet beszállítani, nagyjából ennyi fér egy utánfutóra – írta meg a szon.hu.

Fotó: szon.hu

B.A.