Ilyen lesz idén Nyíregyháza tortája

Fehér csokoládés jonatán almatortát készítenek idén a Városnapra Nyíregyházán. A próbasütések már folynak, május 13-án este pedig nagyközönség is megkóstolhatja a finomságot.

Az elmúlt két esztendőben a koronavírus miatt nem tartották meg a nagy városnapi rendezvényeket Nyíregyházán, ezért is lesz különleges az idei alkalom.
 
Készül a város tortája is, amely ezúttal fehér csokoládés jonatán almatorta lesz. Május 13-án, pénteken este 18 órától bárki belekóstolhat az édességbe a Kossuth téren – ekkor indulnak a Városnap rendezvényei – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Fehér csokoládés jonatán almatortát készítenek idén a Városnapra Nyíregyházán
Fehér csokoládés jonatán almatortát készítenek idén a Városnapra Nyíregyházán
 
A tortából 3 ezer szelet készül majd a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Technikum konyhájában. Ötven, felnőtt- és alapképzésben résztvevő cukrász és szaktechnikus süti meg másfél nap alatt a finomságot. A próbasütések 11-én elkezdődtek.
 
Ennyi szeletet még sosem sütöttek a Sipkay konyhájában, ezért miután kigondolták a tortát – amelyen Békés megye jellemzői is megjelennek -, most a gyakorlatban is megvalósítják azt – mondta Kollonay István szakoktató, olimpiai bronzérmes cukrászmester, a torta ötletgazdája - adta hírül a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: Nytv
 
B.A.