Indul a Széchenyi utca felújítása Nyíregyházán

Újabb nagyszabású fejlesztés startol el a szabolcsi megyeszékhelyen. Április 5-én megkezdődtek az előkészítő munkálatok a Széchenyi utca felújításához.

Elindultak a Széchenyi utca felújításának előkészítő munkálatai Nyíregyházán. Az információt a polgármester, dr. Kovács Ferenc jelentette be közösségi oldalán.
 
A felújítás ugyanazon projekt új eleme, melynek keretében korábban megújult már a Blaha Lujza sétány, a Debreceni út, a Vasvári Pál utca és a Bethlen Gábor utca jelentős része.
 
Mivel megfelelően gazdálkodtak, a megmaradt összeget használják fel arra, hogy a Széchenyi utcát is megszépítsék – írta a városatya.
 
A beruházás során a Szarvas utca és a nagykörút közötti rész újul meg. A munka azzal kezdődik, hogy a Szarvas utca felől bontásokat végeznek és kialakítják az ideiglenes buszmegállókat.
 
Elkezdődtek a felújítás előkészítő munkálatai Nyíregyházán
Elkezdődtek a felújítás előkészítő munkálatai Nyíregyházán
 
Nemcsak a burkolat újul meg, hanem 4 autóbusz-öböl is, kiépítik a hiányzó járdaszakaszokat és akadálymentesítenek is.
 
Több helyen alakítanak ki gyalogosátkelőt és biztonságos biciklis átvezetéseket – tudatta dr. Kovács Ferenc Facebook-posztjában.
 
Az úttestet a gyalogátkelőhelyeknél több helyen beszűkítik, a Zrínyi Ilona Gimnáziumnál levő átkelőnél okoszebrát hoznak létre.
 
A parkolóhely és a zöldfelület rekonstrukciója szintén megvalósul.
 
A munkálatok során az útburkolat 785 méteren újul meg, 350 méter hosszan pedig bel- és csapadékvíz-védelmi létesítményt alakítanak ki. A kapubejárók burkolatát elbontják, ahol ez szükséges, s aszfaltburkolatot hoznak létre helyette.
 
Várhatóan 2022 október közepére ér véget a munka, ezen időszak alatt számítani kell forgalomkorlátozásokra – írta a polgármester.
 
Fotó: Facebook/Dr.Kovacs.Ferenc.politikus
 
B.A.