Informatikus-programozó képzéssel várja a Nyíregyházi Egyetem a fiatalokat

Középiskolásoknak tartott pályaorientációs napot a Nyíregyházi Egyetem Matematikai és Informatika Intézete. Az oktatók mellett szoftverfejlesztő cégek képviselői is jelen voltak az eseményen.

Pályaorientációs napot rendezett a Nyíregyházi Egyetem a fiataloknak, Hogyan és miért legyek informatikus? címmel.
 
Az intézmény Matematika és Informatika Intézete által meghirdetett eseményére főként harmadikosok érkeztek, akiknek hamarosan dönteniük kell, merre tovább – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Az eseményen az egyetem oktatói és szoftverfejlesztő cégek képviselői is jelen voltak, utóbbiak gyakorlati programot kínáltak.
 
Az informatikus-programozó képzést népszerűsítő rendezvényen szó esett az egyetemi képzés tananyagáról, az online tanfolyam lehetőségéről, mely hozzásegít az emelt szintű érettségihez, s arról is, milyen esélyeik vannak azoknak, akik emelt nélkül jelentkeznek – írta a nyiregyhaza.hu.
 
Pályaorientációs napot rendezett a Nyíregyházi Egyetem a fiataloknak
Pályaorientációs napot rendezett a Nyíregyházi Egyetem a fiataloknak
 
A pályaorientációs napot egyébként hagyományteremtő szándékkal indította el az egyetem, szeretnék Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye diákjait ide vonzani.
 
Több szakot nyújtanak, felsőoktatási szakképzést is kínálnak programtervező-informatikus területen, amely 2 éves, nem ad diplomát, de alapképzéssel folytatható – itt a megszerzett krediteket beszámítják, vagyis az alapszakon rövidebb lesz a képzési idő.
 
Az alapszakok mellett azonban van mérnökinformatikus képzés és osztatlan tanárképzéses szakok is rendelkezésre állnak. Képzésük gyakorlati-orientált, s elsősorban a régió számára szeretnének szakembereket képezni – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: Nytv
 
B.A.