Ismét kerékpárosbarát címet kapott Nyíregyháza

Újra kerékpárosbarát településsé nyilvánították a szabolcsi vármegyeszékhelyet. Nyíregyháza egy éven át viselheti a címet, s eddig ötször nyerte el.

Ismét megkapta a Kerékpárosbarát Település címet Nyíregyháza. Az elismerést az önkormányzat nevében Pató István, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési osztály vezetője vette át Budapesten március 24-én. Az ünnepséget a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetben rendezték meg – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
A cím két pályázathoz kapcsolódik, ezek a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely. Erkölcsi elismerésnek számít, azokat az intézkedéseket díjazzák vele, amelyeket az önkormányzatok, közintézmények, vállalatok segítik a környezetbarát biciklis közlekedést, kerékpárral munkába járást – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Ismét kerékpárosbarát címet kapott Nyíregyháza
Ismét kerékpárosbarát címet kapott Nyíregyháza
 
Azon települések és munkahelyek kaphatják meg a címet, amelyek konkrét, kiemelkedő lépéseket tesznek azért, hogy a biciklis életmód elfogadottsága széleskörűbbé váljon szűkebb és tágabb környezetükben.
 
Nyíregyháza 1 éven át viselheti a Kerékpárosbarát Település elismerést.
 
Korábban 2011-ben is megkapta már a címet, majd ezt követően a 2014-es, 2015-ös esztendőben. 2020-ban és 2021-ben a Haladó Kerékpárosbarát Település címmel ismerték el a várost – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: Facebook.com/Dr.Kovacs.Ferenc.politikus
 
B.A.