Jótékonysági futás Nyíregyházán a Vidor Fesztiválon

Szeptember 5-én ismét megrendezik Nyíregyházán az Electrolux VIDOR Jótékonysági Félmaratont, valamint a családi Vidor-ka Futást a Vidám Gyermekekért. A verseny  szombaton reggel Nyíregyháza főteréről, a Kossuth térről indul. A félmaratont futóknak több mint 21 kilométeres távot, a Vidorka futamra nevezőknek 3 kilométert kell megtenniük.

Az Electrolux Lehel Kft. és Nyíregyháza város kiváló együttműködésének újabb bizonyítéka, hogy a VIDOR Fesztivál keretében szeptember 5-én, szombat délelőtt családi programokkal kiegészített jótékonysági futóverseny otthona lesz a Kossuth tér. 9 órakor kezdődik a 3 km-es Családi VIDOR-ka futam, melyre kortól és nemtől függetlenül várjuk a mozogni vágyókat. 9.40-től rajtol a félmaraton, melyre egyénileg, 2 fős és 4 fős váltóban lehet nevezni. A táv a Kossuth térről indulva Sóstógyógyfürdő nevezetességeit érintve 21,097 km.A sportolás és versenyzés élménye mellett nemes célért állnak rajthoz a futók: nevezésükkel a Beteg Gyermekekért Alapítványt támogatják. Az Electrolux-VIDOR Jótékonysági Félmaraton versenyen a Városháza csapata 4 fős váltóban mérkőzik meg Iserlohn, Rzesow, Eperjes és Nagybánya váltóival. A delegációk tagjai a félmaraton váltó futás mellett egyéni futásban is neveznek.

 

\"Nyíregyháza,

 

Jótékonysági futás  Nyíregyházán a Vidor Fesztiválon

 

 


A verseny ideje alatt a közlekedőknek az alábbi útvonalon kell átmeneti forgalomkorlátozásra számítaniuk:

Vay Ádám krt. - teljes útzár

08.45 - 09.30 között,

09.40 – 9.55 között,

10.45 - 12.30 között.

Kossuth u. - teljes útzár 08.45- 12.30 között.

Sóstói út - kerékpárút - forgalom-, és sebességkorlátozás, a futók a kerékpárúton haladnak, a keresztező forgalom korlátozására lehet számítani.

Sóstói út városból kivezető szakasza Sóstógyógyfürdő Postáig - félpályás útzár egy sávban 09.45-től 12.00-ig.

Berenát u. -  Erdőalja út – Erdész út – Venyige u. – Orsolya út – Vidra út - Szivárvány út – Csónak u. – Merkur út – Fürdő utca – Parkfürdő – Fürdőház – Blaha Lujza stny. - forgalom- és sebességkorlátozásra kell számítani, a keresztező és átmenő forgalmat korlátozhatják 10.15-től 11.30-ig.

Köszönjük a városlakók türelmét és megértését, egyben kérjük a járművezetőket, hogy a forgalomkorlátozással érintett útszakaszokon körültekintően közlekedjenek.

 

-kt-