Kátyúzás és metszés zajlik szerte Nyíregyházán

Elérkezett a tél végi feladatok ideje a szabolcsi megyeszékhelyen: zajlanak a metszési munkálatok és a kátyújavítások.

Városszerte elkezdődtek a jellemzően tél végén véghezvitt munkálatok: hideg aszfaltos kátyújavítások folynak közel 300 kilométernyi szakaszon, de elkezdték a zöldfelületek karbantartását is, a NyírVV Nonprofit Kft. 4 millió négyzetmétert vesz gondozásba – adta hírül a nyiregyhaza.hu.
 
Számos helyen rongálódott meg az időjárás miatt az aszfaltburkolat, melyeket hideg kátyúzási módszerrel javítanak: ezzel átmenetileg megszüntetik a balesetveszélyes gödröket.
 
A kátyúzást bejelentések, valamint az útellenőri szolgálat jelzései alapján kezdik meg, ahol szükséges. A nagy felületű, meleg aszfaltos javításokat nyáron végzik – mondta el Dicső Péter, közterület-kezelési igazgató.
 
Megkezdődött a kátyújavítás Nyíregyházán
Megkezdődött a kátyújavítás Nyíregyházán
 
A zöldfelület-karbantartási munkákat még a tavasz beállta előtt elvégzik – ezek mindig attól függően indulnak, hogyan alakul az időjárás, az azonban idén már lehetővé tette a kezdést – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Első körben a díszfák, díszcserjék megújítása kezdődik el, a fagyra érzékeny fajták később kerülnek sorra, de ezeknek a kezelését is megkezdték már itt-ott.
 
Folytatják emellett a fenyőliget bővítését: a karácsonyfagyűjtőakció keretében, meéyet az ÉAK Nonprofit Kft-vel közösen hirdettek meg, 2021 végén 26 gyökeres, töves fenyőfát gyűjtöttek össze, amelyeket márciusban elültetnek a Bujtosi Városligetben. Zajlik ezenkívül a korábban elindított faültetési program, parkot és parkfelületet is újítanak majd idén – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: Nytv
 
B.A.