Kennedy Emléknapprogram Nyíregyházán

Szabolcs megyében számos helyen rendeznek falunapot, fesztivált ezen a hétvégén, a megyeszékhely sem maradhat ki a sorból: különleges rendezvényre készülnek szombaton.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere


A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség szervezésében Nyíregyháza Megyei Jogú város Önkormányzatának támogatásával idén szeptember 27-én 14 órától Nyíregyháza ad otthont a Kennedy Emléknapprogramjainak. A Kennedy Emléknap az értelmi fogyatékossággal élő emberek nemzetközi szervezetét megalapító Eunice Kennedy Shriver emléknapja. A világ 170 országában ugyanazon napon megtartott emléknap alkalmából, városunk főterén a 21 sportág bemutatkozásával integrált sportbemutatók és kulturális programok várják az érdeklődőket. Az esemény fővédnöke: Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere

Szintén fontos esemény, hogy a Nyírség Turizmusáért Egyesület és a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a Turizmus Világnapja, szeptember 27-e alkalmából köszöntötte a turizmusból- illetve a turizmusért élő és dolgozó szolgáltatókat. Az eseményen Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is részt vett. A turizmusnak kiemelkedő jelentőséget tulajdonító városvezető  méltatta a vállalkozások elmúlt időszakban tett erőfeszítéseit. A polgármester továbbra is elkötelezett az ágazat iránt, amely a GDP közel 10%-át termeli meg hazánkban. Az összes foglalkoztatott 13-14%-ának, mintegy 400 - 450 ezer embernek ad munkát és Nyíregyházán is sokan élnek belőle. Polgármesterként kiemelt figyelmet fordít a húzóágazatra, személyesen aktív szerepet vállal a desztináció népszerűsítésében. A rendezvényen kötetlen időszak főbb teendői és feladatai.

-csa-