Kerékpárutat adtak át Nagykállón

Felavatták a Napkort és Nagykállót összekötő kerékpárutat március végén. Nemcsak régi hiányosságot pótoltak, mindez az élményközpont kialakításához is hozzájárul.

Régi vágya teljesült a helyieknek: átadták a kerékpárutat Nagykálló és Napkor között. Horváth Tibor, Nagykálló polgármestere a Birketanyánál tartott avatón elmondta, a hiányosság pótlásához hidat is szükséges volt építeni, valamint az 1 kilométeres bicikliút mellett 1,1 kilométeres szakaszon járda is készült – adta hírül a szon.hu.
 
A beruházás európai uniós támogatásból valósult meg, 178 millió forintból.
 
A jövőre nézve a kerékpárút is egy látványosság része: a tervek szerint egy Nyíregyházát, Nagykállót, Máriapócsot és Kállósemjént összekötő bicikliút épülne – tudatta a szon.hu.
 
Átadták a kerékpárutat Nagykállón
Átadták a kerékpárutat Nagykállón
 
A harangodi tóban újra van víz, ami 800 millió forintból újult meg. Mellé látogatóközpontot építenének, s a remények szerint turisztikai látványosság lenne, mely megmozgatná a környéken lakókat. Harangodnak is rekreációs szerepet szánnak.
 
Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív program megyei forráskerete a következő 7 évre 166 milliárd forint, s ennek részeként hoznák létre a látogatóközpontot – írta meg a szon.hu.
 
Fotó: KM
 
B.A.