Keresztféléves pilótaoktatás indul Nyíregyházán

Egyedülálló képzési lehetőséget nyújt a szabolcsi megyeszékhely: négy féléves légijármű-vezetői szakképzést indít a Nyíregyházi Egyetem.

Országos szinten egyedülálló lehetőséggel állt elő a Nyíregyházi Egyetem: 2023 februárjában 4 féléves légijármű-vezetői szakkpézést indítanak – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
A keresztféléves, összesen 2 éves pilótaképzés esetében az intézmény kétszeres-háromszoros túljelentkezésre készül.
 
Dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem intézetigazgatója elmondta, hogy ez a pilótaképzésben egy teljesen új szak, nincs is az országban még egy ilyen.
 
pilota_fulke_1
 
A hivatalos neve légijármű-vezetői felsőoktatási szakképzési szak, s előnye, hogy 4 félév alatt kiképzik a pilótákat. Nem ad mérnöki diplomát, de a pilótaprogram ugyanaz, amit egy repülőmérnöki BSc-n vagy posztgraduális képzésen nyújtanak – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Csak a papírban van különbség – hívta fel a figyelmet az igazgató -, ugyanis a diákok ugyanazokat a tantárgyakat, programelemeket tanulják majd meg, mint az említett képzéseken résztvevők.
 
Kevesebbet várnak el a bejutáskor, de a szakmai feltételek egyeznek. Középfokú angol nyelvvizsga, elsőfokú egészségügyi alkalmasság és a pályaalkalmassági itt is van.
 
A keresztféléves képzésre november végéig lehet jelentkezni. Részletek október 15. után a felvi.hu oldalon találhatók – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
B.A.