Komplex szemléletváltásra van szükség a Fidelitas szerint

Kedden sajtótájékoztatót tartott a Fidelitas a nyíregyházi Fidesz irodában, amelyen részt vett Ágh Péter  a  Fidelitas országos elnöke is, aki országjárása során Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe is ellátogatott.

idelitas

A Fidelitas sajtótájékoztatón ismertette ifjúságpolitikai programjukat

Magera Tibor  Fidelitas nyíregyházi elnöke, Önkormányzati képviselőjelölt köszöntötte a sajtó képviselőit, majd átadta a szót Ágh Péternek, aki a kormány elmúlt 100 napját elemezte a fiatalok szemszögéből. "Ahogy Navracsics Tibor is kifejtette, a kormány ifjúságpolitikájastratégiai kérdés"- kezdte a Fidelitas elnöke.            

Ágh Péter

Ágh Péter  a  Fidelitas országos elnöke Nyíregyházára látogatott

Az új kormány intézkedéseiből 5 pontot emelt kia  tájékoztatón Ágh Péter. Az első a Széchenyi Terv koncepciója volt, amely az otthonteremtéssel és a gyermekvállalással függ össze. A második a gyakorlatorientáltabb szakképzés, a harmadik pedig a felsőotatási reform. A negyedik, amit megoldott a kormány, a fiatal orvosok helyzete, a rezidensrendelet módosításával. Az 5. egy nemzetpolitikai kérdés, melynek munkacíme: "Határon túli osztálykirándulások". Ennek keretén belül minden közoktatásban tanuló legalább egyszer elátogasson egy Kárpát-medencei országba.

elicza László

Belicza László, a  Fidelitas megyei elnöke,Kállósemjén fideszes polgármesterjelöltje

A fő céljuk, hogy a fiatalok ne akarjanak elmenni az országból. Belicza László, a  Fidelitas megyei elnöke,   Kállósemjén fideszes polgármesterjelöltje saját városában is súlyos problémaként jelezte az elvándorlást, ahol már 4000 fő alatti a lélekszám. Itt is fiatalokat érintő kezdeményezéseket terveznek, amelyekkel elérhetik, hogy tiszteljék közvetlen környezetüket, segítsenek a helyi vállalkozásoknak, és szorgalmazzák a családalapítást.  Megválasztása esetén polgármesterként szeretne élhetőbb környezetet teremteni a fiataloknak.

Magera Tibor

Magera Tibor Fidelitas nyíregyházi elnöke, Örökösföld önkormányzati képviselőjelöltje

Magera Tibor  Fidelitas nyíregyházi elnöke, Örökösföl dönkormányzati képviselőjelöltje nyíregyházán a tömegközlekedés probléájára hívta fel a figyelmet, ugyanis nincsenek éjszakai buszjátataink, ezen mindenképpen változtatni szeretnének.Szeretnék továbbá, ha az iskolaudvarok délutánonként és nyáron is elérhetőek lennének a fiatalok számára. Harmaik lényeges pontként pedig azt az ötletet vázolta fel, miszerint szeretnék, ha az önoormányzat az Ifjúságbarát szórakozóhelyeknek minőségi tanúsítványt biztosítana.MCOnet-Kovács Tünde

További hírek:

Nyíregyháza Online

Szólj hozzá a fórumon!