Kovács Ferenc polgármester nyitotta meg az Esélyegyenlőségi Napot Nyíregyházán

A Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el kampányának idei harmadik állomása Nyíregyháza. A programot Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere nyitotta meg.

 Kovács Ferenc polgármester


A KézenFogva Alapítvány 2013-ban már nyolcadik alkalommal indította útjára a Fogadd el, fogadj el kampányát. A rendezvénysorozat keretében évről-évre egy átalakított kamionnal járják az országot és színes programokkal hozzák közelebb a fogyatékos emberek világát a többségi társadalomhoz. A fogyatékos emberek ugyanis itt élnek köztünk, életük ugyanolyan hasznos és értékes, mint a miénk.Ismerjük és fogadjuk el egymást! Egy befogadó társadalom lehetőségeket és esélyt teremt a fogyatékos embereknek a tanuláshoz, képességeik fejlesztéséhez, a munkához és a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

"Hisszük, hogy az ilyen közvélemény-formáló események nagyon fontosak a mai világban, amikor a gyerekeknek fokozott alkalmazkodást és nyitottságot kell tanulniuk ahhoz, hogy helyt álljanak az életben.” – hangsúlyozta Orosz Andrea, a KézenFogva Alapítvány szakmai vezetője.

A nap a fogyatékos emberekkel való találkozáson kívül nagyszerű lehetőség helyi civil szervezetekkel való megismerkedésre is. Több nyíregyházi civil, pl. a MEREK Guruló Műhelye és a Down Egyesület képviselteti magát. Az érettségihez immár kötelező önkéntes órákat az ilyen és hasonló szervezeteknél hasznosan tölthetik el a diákok, a jövőbeni közös munka alapja lehet a rendezvény.

-tk-