Különleges fény- és hangeffektekkel vonz a sóstói szökőkút

Mióta készen van a megújult szökőkút Sóstógyógyfürdőn, bárki láthatja működés közben. Csaknem 500 négyzetméteren zenél az új turisztikai látványosság.

Igen látványosra sikerült a közel 500 négyzetméteres vízfelülettel elkészült sóstói szökőkút. Hang- és fényeffektekkel zenél és játszik ismert slágereket, kicsiknek és nagyoknak egyaránt – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Az élményfürdő előtt levő szökőkút felújítását bruttó 1,4 milliárd forintos európai uniós forrásból biztosította Nyíregyháza önkormányzata.
 
A megyeszékhely egyik legnépszerűbb városrészén, Sóstógyógyfürdőn kezdett átfogó turisztikai fejlesztésbe, ennek részeként épült meg a szökőkút is, látványos elemekkel.
 
Igazi turisztikai látványosság lett a sóstói szökőkút
Igazi turisztikai látványosság lett a sóstói szökőkút
 
A felújítás keretében hosszanti csobogó kerül a Tófürdő bejárata elé, mely a szökőkutakat összeköti egymással. A zöld felületeken kiépítik az öntözőhálózatot. Lesz kerékpárkölcsönző és szervízpont is, valamint nyilvános illemhelyek és trambulinpark – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
A gyógyfürdő zöldterületeit minőségi fejlesztésnek vetették alá, s ennek részeként 16 örökzöld, 64 lombhullató fát, 1879 cserjét és 503 évelő növényt ültettek el itt.
 
A szökőkút természetesen díszkivilágítást is kapott a vízjáték és a zene mellé.
 
A próbaüzem október 22-én indult – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: nytv
 
B.A.