Lakáskeresés online – mennyit számít egy weblap?

A kiadó lakásokat kínáló weboldalak szinte megszámlálhatatlan mennyiségben vannak jelen az interneten. Mindenképpen érdemes azonban megválogatni, hogy melyeket használjuk. Miről ismerhető fel egy megbízható portál, ha ingatlant bérelnénk?

 

Mutasd a portálod, megmondom ki vagy

Ha szerettük volna már valaha az online térben megtalálni átmeneti otthonunkat, bizonyosan nagyon sokféle, kiadó ingatlanokat kínáló portálba futottunk bele. Ezek mind felépítésükben, mind funkcióikban vagy épp kinézetükben nagyban különbözhetnek és sokszor már az első benyomás alapján eldönthetjük, hogy megbízunk-e az adott oldalban. Ennek tükrében tehát elmondható, hogy a weboldal igényessége a bérelhető ingatlanokat kínáló cégről, hirdetőkről is sokat elmond.

Eleve fontos különbség, hogy „hivatalos” úton, tehát ingatlancégen keresztül keressük bérleményünket – legyen szó akár lakásról vagy üzlethelyiségről – vagy pedig közvetlenül magánszemélyektől kívánunk azokhoz hozzájutni. 

Találja meg álomalbérletét az online térben

Utóbbi esetben rengeteg gyűjtőportál áll rendelkezésünkre, a legáltalánosabb hirdetőoldalaktól a specifikusabb profillal rendelkezőkig. Ezekről mindenképpen elmondható, hogy a kiadó lakások minősége igencsak ingadozó, hiszen abszolút szubjektív szemlélettel megfogalmazott hirdetésekkel találkozunk, melyek nem is minden esetben felelnek meg a valóságnak.

Ha azonban az előbbi utat választjuk, nagyobb eséllyel futunk bele szakmailag és látványukban is jól megszerkesztett, bőséges információval rendelkező oldalakba. Ehhez a körhöz tartozik a Flatco weboldala is.

A weboldal minősége az ingatlan minősége

Egy magára valamit is adó cég az általa hirdetett ingatlanokat mindenképpen egy jól felépített honlapon mutatja be, mindezt olyan funkciókkal kiegészítve, melyek nagyban megkönnyítik az érdeklődők keresési folyamatát.

A Flatco honlapjára rápillantva már elsőre észrevehető, hogy a fejlesztők célja a letisztultság és a legszükségesebb funkciók előtérbe helyezése volt. Könnyedén juthatunk hozzá a céggel kapcsolatos információkhoz, az elérhetőségek is szem előtt vannak, a design lekövethető és átlátható. Nagy segítség, hogyha – ahogy a Flatco esetében is – egy egyszerű, a találatokat mégis megfelelően szűkítő kereső is rendelkezésünkre áll. Itt megadhatjuk például a kiadó ingatlan szobáinak a számát, budapesti lokalizáció lévén a kívánt kerületet, illetve rögtön megszűrhetjük azt is, hogy lakást, irodát, vagy üzlethelyiséget keresünk.

A Flatco a saját tulajdonában lévő ingatlanokat kínálja bérbeadásra, mely önmagában garancia a minőségre és megbízhatóságra. Ehhez pedig egy olyan honlap párosul, mely azokat is meggyőzi, akik hajlamosabbak impulzusaik alapján dönteni. Ha tehát azt szeretnénk, hogy filozófiánk, értékeink és az általunk kínált minőség vizuálisan is azonnal egyértelmű legyen, érdemes többet fektetnünk a honlapunk tervezésébe és felépítésébe. A sikeres üzlet talán csak néhány kattintásra van.