Letekernék az egyenlítő hosszát Nyíregyházán

Kerékpáros kihívást indított el április elsején egy pedagógus Nyíregyházán, azzal a céllal, hogy a mozogni vágyók ezúttal az egyenlítő hosszát tekerjék le biciklivel.

Egymás után indulnak a különféle kihívások a szabolcsi megyeszékhelyen. Korábban megvalósult a Fekvőtámasz 1.1, illetve 1.2, most pedig biciklizni hívják azokat, akik szívesen mozognának a szabadban – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Roma Ádám, a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének fizika-informatika szakos tanára a kezdeményező, aki elmondta: az igény hozta létre a projektet, hiszen ahogy az idő egyre melegebb lesz, többen szeretnének kimozdulni, kerékpározni.
 
Megtehetik ezt úgy is, hogy a letekert kilométereket „közös alapba” gyűjtik össze, s ezzel hozzájárulnak a 40 ezer kilométer eléréséhez – ennyi ugyanis az egyenlítő hossza.
 
Közös alapba gyűjtik a kilométereket a bringások
Közös alapba gyűjtik a kilométereket a bringások
 
A pedagógus szerint a cél akár júliusra elérhető, hiszen már az első 13 nap alatt összegyűlt 7558 kilométer. Ezt a távot 76 kerékpáros tekerte le – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Mint azt Roma Ádám elmondta, nagy a lelkesedés és bárki csatlakozhat a kihíváshoz, az ország bármely pontjáról. Csupán tekerni kell hozzá és lefotózni a kilométeróra állását, majd beküldeni a Bringás projekt nevű Facebook-csoportba. Itt minden nap végén összesítik az eredményeket. Érkeznek mindenfelől, Debrecenből, Miskolcról, Vácról, Pestről, Szentendréről, a Dunakanyarból és a Balatonról is.
 
A kitűzött cél tehát 3-4 hónapon belül meg is valósulhat – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: nyiregyhaza.hu
 
B.A.