Levegőszennyezés - Mobil eszközök segítik az elemzést Nyíregyházán

Városszerte megkezdődött a levegő szennyezettségét mérő műszerek telepítése a szabolcsi megyeszékhelyen. A mobil technológiával egyszerűbbé válik az informálódás a helyzetről.

Mobil eszközök segítik hamarosan a tájékozódást a levegő szennyezettségéről Nyíregyházán.
 
Mint azt dr. Kovács Ferenc polgármester közösségi oldalán megírta, a város régi vágya vált valóra azzal, hogy kezdetét vette a levegő szennyezettségét mérő műszerek telepítése szerte a településen.
 
Nyíregyházára egy uniós, határokon átívelő program keretében érkezik 60 darab mobil eszköz. Emellett egy, a Széna térihez hasonló, fixen telepített berendezés is segíti majd az informálódást és az elemzést.
 
Mobil eszközök segítik hamarosan a tájékozódást a levegő szennyezettségéről Nyíregyházán
Mobil eszközök segítik hamarosan a tájékozódást a levegő szennyezettségéről Nyíregyházán
 
A programon belül honlap is készül, melynek eredményeképpen - várhatóan ősztől, a projekt zárását követően - mindenki számára nyilvánosak lesznek a szálló porról (PM10, PM2,5) szóló adatok, valamint a hőmérsékletről, páratartalomról is lehet majd tájékozódni.
 
A városatya közösségi oldalán hozzátette: a témával korábban sokat foglalkoztak, s ahogy ígérték, nemsokára bevethetőek lesznek a levegőszennyezettséget mérő műszerek.
 
Eddig csupán egy ilyen állomás létezett. Az adatok mostantól sokkal pontosabbak lesznek és a lakosság számára is elérhetővé válnak. Újabb fontos lépés ez a zöld cselekvések területén – fogalmazott bejegyzésében dr. Kovács Ferenc.
 
Fotó: Facebook.com/Dr.Kovacs.Ferenc.politikus
 
B.A.