Lezárult a komplex útfejlesztési program Nyíregyházán

Hatalmas előrelépés történt a szabolcsi megyeszékhely életében azzal, hogy megvalósult a történelmi léptékű útfejlesztési program, melynek a közelmúltban tartották meg a projektzáró eseményét.

Igen eredményes évet zárt 2022-ben Nyíregyháza az útfelújítások tekintetében.

Aszfaltburkolattal láttak el 38, korábban földutas lakóutcát, felújítottak további 5 utcát, modernizáltak több belvárosi szakaszt, amelyek jelentős forgalmat bonyolítanak. Elkezdődött a több évtizede várt nagykörút-bezárás és a rozsrétszőlői bekötőút építése is elstartolt.

December 16-án a nyíregyházi városházán megtartották a projektzáró sajtótájékoztatót

December 16-án a nyíregyházi városházán megtartották a projektzáró sajtótájékoztatót

Dr. Kovács Ferenc polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy a város 5 milliárd forintos kormányzati támogatást kapott, melynek köszönhetően több lépésben megvalósulhat a történelmi léptékű, összetett útfejlesztési program.

December 16-án a nyíregyházi városházán megtartották a projektzáró sajtótájékoztatót is, dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár, dr. Szabó Tünde kormánybiztos, országgyűlési képviselő, valamint dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő részvételével – tudatta a városatya.

Dukai Miklós a projektzárón rámutatott, hogy Nyíregyháza és a kormány között kiváló az együttműködés. Ennek eredménye az is, hogy minden útépítést sikerült a tervek szerint megvalósítani a támogatásból – írta közösségi oldalán a polgármester.

Fotó: facebook.com/Dr.Kovacs.Ferenc.politikus

B.A.