Lezárult a milliárdos útfelújítás Nyíregyházán

Modernizálták a Makay István utcát is – ezzel végére ért a nagyszabású útfelújítási program a szabolcsi megyeszékhelyen.

Komoly jelentőségű útfelújítás zárult le Nyíregyházán, azzal, hogy a Makay István utca korszerűsítése is befejeződött – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
A nagyszabású program keretében – amely 5 milliárd forintba került – 38 utcában építettek szilárd burkolatú aszfaltos utat, s felújítottak 5 további útszakaszt.
 
Egyedüliként az országban Nyíregyháza jutott vissza nem térítendő támogatáshoz a magyar kormánytól ekkora összegben. A munkálatokra még 2020 végén kapták meg a pénzt.
 
Komoly jelentőségű útfelújítás zárult le Nyíregyházán
Komoly jelentőségű útfelújítás zárult le Nyíregyházán
 
Az útfeljesztések- és felújítások utolsó része volt a Makay István utca rendbehozása – ennek során a korábbi földútból 900 méter hosszan aszfaltos utat készítettek, járdával, kiépítették a közvilágítást és zebrát létesítettek – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
A nyíregyházi városvezetés azonban további, komoly terveket is sző – ezek egy részének már folyamatban van a kivitelezése. Egyikük a nagykörút-beruházás, „lezárás”, melynek keretében 40 év után befejezik az utolsó útszakasz négysávosítását – várhatóan 2024 elejéig.
 
Elindult emellett az északi elkerülő út és a Tokaji úti aluljáró építésének tervezése, de szintén nagyszabású beruházás lesz az intermodális csomópont létesítése a vasútállomás környékén, amely a közlekedési szolgáltatásokat lesz hivatott összekapcsolni – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: Nytv
 
B.A.