Már 27 helyen van ingyenes kondipark Nyíregyházán

Szerte a városban immár 27 helyen lehet térítésmentesen sportolni a kialakított kondiparkokban. Mostanra a Malomkertben és Nyírszőlősön is elkészültek az új parkok.

Összesen 27 helyen sportolhatnak ingyenesen a nyíregyháziak városukban. Májusra ugyanis valamennyi kondipark elkészült – jelenleg a Malomkertben a faültetési program is folytatódik, amelyet egyébként már használnak a helyi lakók – adta hírül a nyiregyhaza.hu.
 
A Malomkertéhez hasonló kondiparkok 15 elemesek, s 150 négyzetméteren terülnek el. 2020 végén ilyen már volt a Széna téren, valamint Jósavárosban két helyen és a Continental Aréna udvarán. Tavaszra, márciusban megvalósultak a kondiparkok a Stadion utcán, a Kertvárosban és Rozsrétszőlőn is – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Valamennyi kondipark elkészült Nyíregyházán, ahol ingyenesen sportolhatnak a helyiek
Valamennyi kondipark elkészült Nyíregyházán, ahol ingyenesen sportolhatnak a helyiek
 
A kondiparkok 100 százalékos, míg a futókörök 50 százalékos támogatással készültek el Nyíregyházán. Az önkormányzat utóbbihoz 12 és fél millió forintot adott. A beruházás harmadik ütemében valósították meg a Nyírszőlősi és a Malomkerti kondiparkot, melyekhez 200 méteres rekortán futókör létesült.
 
Mindezzel Nyíregyháza mindegyik részében elkészült egy-egy kondizó terület. A kondiparkok közül 18 már az elmúlt években megvalósult, melyhez most 9 csatlakozott, összesen 210 millió forint értékben – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
A faültetés szintén folytatódik, hasonlóan a Stadion utcához, a Malomkertben is új fákat ültetett a város a kondipark körül – tette hozzá a lap.
 
Fotó: Youtube/Nyíregyháza Városi Tévé
 
B.A.