Mesterséges intelligenciával, VR-szemüveggel is vár a nyíregyházi Internet Fiesta

Újra megrendezik az Internet Fiesta elnevezésű programsorozatot a szabolcsi megyeszékhelyen, mely idén kiemelten kezeli a mesterséges intelligenciát is.

VR-szemüveg bemutatóval indítják a nyíregyházi Internet Fiesta-programsorozatot, mely a könyvtár bezárása miatt  - mely csak 27-én nyit ki - a Vécsey utcai Fiókkönyvtárban, a Kertvárosi és a Sóstóhegyi Fiókkönyvtárban zajlik majd március 23-tól – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Maga a programsorozat igen régi, 23 éve rendezik meg, célja a digitális kompetencia fejlesztése, képességek, készségek átadása a könyvtár látogatóinak, hogy biztonságosan eligazodhassanak az online térben – hangsúlyozta Bakosné Mikula Edit főkönyvtáros, a Vécsey utcai Fiókkönyvtár vezetője.
 
Az Internet Fiesta nyitóeseményén az élmény és a játék világával ismertetik meg az érdeklődőket – a VR-szemüvehet bárki kipróbálhatja – adta hírül a nyiregyhaza.hu.
 
Mesterséges intelligenciával, VR-szemüveggel is vár a nyíregyházi Internet Fiesta
Mesterséges intelligenciával, VR-szemüveggel is vár a nyíregyházi Internet Fiesta
 
Virtuális valóságba kerülnek a látogatók péntek délután 16 órától – mint azt Polák Péter informatikus könyvtáros kiemelte, ez nem a legfrissebb technológia, de nagyon sok embernek lesz újdonság.
 
Sok játékkal készülnek, ki lehet próbálni számos érdekességet.
 
A mesterséges intelligencia és a VR mellett a jövő valósága is a krimiirodalom is terítékre kerül a programsorozaton.
 
Nyíregyháza mellett egyébként Szabolcs megye 16 településén is lesznek eseményei az Internet Fiestának – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: Nytv
 
B.A.