Milyen minőségi matracot válasszunk?

Ha egy új ágy vásárlása előtt állunk, akkor elengedhetetlen, hogy belevessük magunkat a minőségi matracok világába, hogy rájöjjünk, melyek azok, melyek a leginkább fekszenek nekünk, és melyeket jobb messziről elkerülni.

 

Minden évben gyártók sokasága rukkol elő a legújabb fejlesztésekkel és a legmodernebb matracokkal, ortopéd matracokkal, melyek egyre egészségesebbek, kényelmesebbek, ergonomikusabbak, így egyre pihentetőbb alvást tesznek lehetővé. A pihentető alvás pedig kulcsfontosságú minden korosztály számára, akár egyetemista éveink elejét tapossuk, akár épp aktívan karriert építünk, éjt nappallá téve gyermeket nevelünk, esetleg nyugdíjas éveinkhez közeledve éljük mindennapjainkat.

Mi kell a tökéletes alváshoz?

A tökéletes ágy – vághatnánk rá azonnal, ám ennél jóval többről van szó. Ha kiválasztottuk a nekünk tetsző ágykeretet, akkor még számtalan döntés és választási lehetőség áll előttünk, mire az ágyunk valóban készen áll majd a bevetésre.

Ha a kinézett ágy önmagában, minden kiegészítő nélkül jön, akkor mindenekelőtt szükségünk lesz egy ágyrácsra, ez után pedig kedvünkre válogathatunk majd a minőségi matracok végtelen kínálatából. 

Milyen a tökéletes matrac?

Ahány ember, annyiféle ízlés, annyiféle ideális matrac – ám amiben mindenki egyetért már napjainkban az az, hogy a lágy matracok senkinek nem bizonyulnak ideális választásnak. Szerencsére már nem is jellemző, hogy a boltok, webshopok kínálatában találkozhatnánk velük.

 

Mindenki számára létezik tökéletes matrac

 

A kemény, félkemény matracok biztosítják testünknek, gerincünknek, csigolyáinknak azt az alátámasztást, amelyre szükségünk van. Ha tehetjük, akkor a legjobb döntés élőben kipróbálni a matracokat, azonban előfordulhat, hogy erre nincs mód. Egy közepesen kemény habszivacs matrac például az emberek döntő többségének már ideális választás lehet. Ha pedig tudjuk magunkról, hogy minél keményebb fekvőfelületen tudunk nagyot pihenni, akkor válasszunk bátran a kemény matracok közül. Nagy népszerűségnek örvendenek a memory matracok, más néven emlékezőhab matracok, melyek hőre lágyuló alapanyagból készülnek, és kiemelt kényelmet biztosítanak használójának.

Mi kell még az ágyba?

Ha megvettük a matracot, akkor következő lépés az ágynemű beszerzése. Mind az ágynemű, mind a párnák, a lepedő és a huzatok kiválasztásánál érdemes törekedni a minél természetesebb anyagból készült opciókra. Ezek ugyanis jobb szellőzést tesznek lehetővé, ezáltal jóval egészségesebbek, mint műszálas, mesterséges társaik.