Minden képzeletet felülmúlt Nyíregyháza 2022-es vendégforgalma

Rekordokat döntöget a szabolcsi megyeszékhely: országos szinten is kiemelkedő évet zárt turisztikai szempontból Nyíregyháza.

Hatalmas szárnyalást produkált Nyíregyháza turizmusa. Országos szinten is kiemelkedő évet mondhatott magáénak 2022-ben, a vendégforgalom ugyanis minden képzeletet felülmúlt – számolt be az örömhírről dr. Kovács Ferenc polgármester közösségi oldalán.
 
A vendégéjszakák száma 439.579, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján.
 
Korábban a 2019-es év számított rekordnak, ennek vendégforgalmi adatait csak pár turisztikai térség tudta túlszárnyalni hazánkban – mind közül Tokaj és Nyíregyháza térsége bizonyult kiemelkedőnek, 30 százalékos növekedéssel.
 
Vagyis, a régióban a legtöbb vendégéjszakát Nyíregyházán töltik a turisták – tudatta a városatya.
 
Minden képzeletet felülmúlt Nyíregyháza 2022-es vendégforgalma
Minden képzeletet felülmúlt Nyíregyháza 2022-es vendégforgalma
 
Mint dr. Kovács Ferenc írta, ahhoz, hogy ez így legyen, hozzájárultak a folyamatos és tudatos fejlesztések, a vonzó attrakciók, valamint a szálláshelyek színvonalas beruházásai is. Nyíregyháza iránt egyre több az érdeklődő.
 
A polgármester arról is beszámolt, hogy Nyíregyházát is meghívták a 30. alkalmommal megrendezett Turizmus Évadnyitó Gálára, mely igen rangos szakmai eseménynek számít. Egy exkluzív kiadvány is megjelent az alkalomból, mely bemutatja a turizmus-vendéglátás ágazat 50 fontos szereplőjét.
 
Ebben harmadik alkalommal emelik ki a városvezetőket, akik városuk turisztikai fejlődéséért a legtöbbet teszik. Elismerve Nyíregyháza turisztikai eredményeit, harmadjára választották őt is az ország top 10 polgármestere közé, ami a közös siker újabb jele – írta közösségi oldalán dr. Kovács Ferenc.
 
Fotó: facebook.com/Dr.Kovacs.Ferenc.politikus
 
B.A.