Modern busztelephely épül Nyíregyházán

Új, korszerű busztelephelyet építenek a Tiszavasvári úton: a létesítmény az egykori Vay Ádám laktanya területén valósul meg.

Lerakták a beruházás alapkövét május 23-án: vadonatúj autóbusz-telephely építése kezdődik meg ezzel Nyíregyházán, az egykori Vay Ádám laktanya területén.
 
A cél a modern és környezetbarát közösségi közlekedés. Az önkormányzat nyertes, Ingerált Közlekedésfejlesztési Operatív Program pályázatának köszönhetően indulhat el az építkezés – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Nyíregyháza utcáin már 2018 februárja óta járnak sűrített földgázzal működő CNG buszok. 2021 októberében, majd 2022 márciusában is új járművek tűntek fel a megyében, a korábbi 41 új busz után 58 darabot szereztek be.
 
Jelenleg a városban használt autóbuszok átlagéletkora 10 és fél év – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Indul az új autóbusz-telephely építése Nyíregyházán
Indul az új autóbusz-telephely építése Nyíregyházán
 
A közösségi közlekedés fejlesztését az eszközállományt, az infrastruktúrát és az informatikát tekintve is fontosnak tartja Nyíregyháza, hogy olyan szolgáltatást nyújtsanak az utasoknak, ami arra készteti őket, hogy minél többet használják azt – mondta Nagy Attila, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési főigazgatója.
 
Az autóbusz-telephely eredeti támogatási összegét 5-ről 7 milliárd forintra növelték, az építkezés így 100 százalékos mértékű. A telephelyen kívül ún. CNG-kutat alakítanak ki, valamint forgalomirányító és utastájékoztató rendszert alakítanak ki. A hosszú távú célok között van az is, hogy átkerüljön a Korányi Frigyes utcáról a járműfenntartási telephely a Tiszavasvári útra – a beruházás második üteme végén.
 
A második ütem tervezési folyamata most indult el. A telephelyet várhatóan 2024-ben adják át - adta hírül a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: Nytv
 
B.A.