Nagy léptékben halad az utak fejlesztése Nyíregyházán

Jó ütemben halad az útépítési és útfelújítási program a szabolcsi megyeszékhelyen. A lakóutcák fejlesztését kiemelten kezeli Nyíregyháza, melyet több lépcsőben valósít meg.

Komoly hangsúlyt helyezett Nyíregyháza lakóutcái fejlesztésére az elmúlt esztendőkben. Erről tunúskodnak a felújított és megépített utak.
 
Az útépítési- és felújítási program azonban nem ért véget – a fejlesztés folyamatos – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Az idei évben a Szarvas, a Szent István és a Széchenyi utcákat újították fel teljeskörűen, pályázati forrásból. A Szélsőbokori út megszépítése is kezdetét vette. Az 5 milliárd forintos útfejlesztési program keretében azonban még 2022-ben megvalósul az aszfaltozás 20 utcában, további 5-ben pedig teljeskörű lesz az útfelújítás.
 
A jelentős összegű támogatást Nyíregyháza az egyes térségi fejlesztési igények támogatásáról szóló 1746/2020. (XI.11.) kormányzati határozat alapján kapta. Az önkormányzat ennek a – vissza nem térítendő – támogatásnak köszönhetően fogott bele a fejlesztésbe, melynek több lépcsőben történik a kivitelezése – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Komoly hangsúlyt helyezett Nyíregyháza lakóutcái fejlesztésére az elmúlt esztendőkben
Komoly hangsúlyt helyezett Nyíregyháza lakóutcái fejlesztésére az elmúlt esztendőkben
 
2021-ben 18 utca újult meg: a földutakat szilárd burkolattal látták el.
 
Jelenleg a tervezett ütemben zajlik és várhatóan október elejére készül el a Meggyfa, Gömb, Sátor utcák építése.
 
2022 nyarán fogtak hozzá az Acél, Apadó, Fenyő utca (Kerítés u. és Fenyő u. közötti szakasz), a Futó köz, Füredi – Gömb utca összekötő szakasz, a Gyűrű utca (Bogyó és Gomba utca közötti szakasz), a Hadik utca, Bolyai tér, Jó utca, Kacagó utca, Lengő utca (Naspolya és Szamóca utca közötti szakasz), Levél köz, Makay I. utca, a Muskotály köz, Pompás utca, Seregély utca és a Tiszalöki út építéséhez, melyek a tervezett ütemben haladnak. A kivitelezés 150 napig tart – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Már véget ért a Bólyai tér, a Hadik utca és a Futó küz felújítása. Nemsokára befejeződnek a Levél köz és az Acél utca munkálatai, ezekben az utcákban a műszaki átadás és átvétel szeptemberben megvalósulhat.
 
Ugyancsak a  nyáron kezdődött el a Hunyadi, a Luther, a Debreceni, a Kollégium, valamint a Derkovits utca felújítása – ezek a tervek szerint november végére készülnek el.
 
Fotó: nyiregyhaza.hu
 
B.A.