Nagy sikert aratott az MNGSZ standja a Nyírségi Őszön
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyházi és Környéke Regionális Szervezetének elnökét, dr.Kovács Mihálynét arról kérdeztük, hogy milyen programot valósítottak meg a NYÍRSÉGI ŐSZ kísérő rendezvényeként 2010-ben.
- Milyen programokkal készültek a Gasztro Parádéra?
- Káposztás paszulylevest főztünk óriási üstben, körülbelül 1000 adagot. A Lapcsánka variációkhoz kb. 1,5 mázsa burgonyát és cukkinit használtunk fel. De volt Zöldségszobrászat és Marcipán formázás is. Különleges színfolt volt a Pincérfutás, amelynek keretében 25 fő Sipkay-s és Bencs-es diák futott szép egyenruhában.
- Kik vettek részt a programban és kik segítettek nekik?
- A leves főzésének levezénylője Szoboszlai Gyula Venesz díjas mesterszakács, Szövetségi Zsűri tag volt, a Variációk lapcsánkára szervezője Cziránku István mesterszakács , Szövetségi Zsűri tag volt, a zöldségszobrászati bemutatót Dénes Györgyné, mesterszakács, Szövetségi Zsűri tag, , szaktanár tartotta. A Marcipánformázásnál a szervező Görömbei Sándorné Észak-Kelet –Magyarországi Cukrász Ipartestület Elnöke, Venesz díjas mestercukrász, Szövetségi Zsűri tag volt, a bemutatót Földessyné Károlyi Terézia cukrász mester, Kollonay István cukrász mester, Szövetségi Zsűri tag, és Sipkay-s diákok tartották.
Szakács Pál éttermi mester és Leányvári Lóránt szaktanár , ezüstérmes magyar bajnok pedig a Pincérfutást koordinálták. A szervezésben részt vesz továbbá a Szövetség és az Egyesület vezetősége, a Gasztronómiáért Érdemérem kitüntetettjei is: Tóthné Medved Zsuzsanna, Rácz Mihály, Rácz Erzsébet mesterszakács, Muza József és Szabó Sándor cukrász mester. Végig segítették a munkát a Sipkay Barna Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Tanulói.
- Mennyire volt nagy érdeklődés, milyen volt a visszhang az emberek részéről?
- Véleményem szerint nagyon nagy sikerünk volt , hiszen egész nap hosszú sorok kigyóztak a standunkon. Nagy sikere volt a Zöldségszobrászatnak és a Marcipán formázásnak is, a közönség bevonása jó ötlet volt.
MConet-Kovács Tünde
- Káposztás paszulylevest főztünk óriási üstben, körülbelül 1000 adagot. A Lapcsánka variációkhoz kb. 1,5 mázsa burgonyát és cukkinit használtunk fel. De volt Zöldségszobrászat és Marcipán formázás is. Különleges színfolt volt a Pincérfutás, amelynek keretében 25 fő Sipkay-s és Bencs-es diák futott szép egyenruhában.
Az 1000 adag Káposztás paszulyleves óriási üstben főtt
- Kik vettek részt a programban és kik segítettek nekik?
- A leves főzésének levezénylője Szoboszlai Gyula Venesz díjas mesterszakács, Szövetségi Zsűri tag volt, a Variációk lapcsánkára szervezője Cziránku István mesterszakács , Szövetségi Zsűri tag volt, a zöldségszobrászati bemutatót Dénes Györgyné, mesterszakács, Szövetségi Zsűri tag, , szaktanár tartotta. A Marcipánformázásnál a szervező Görömbei Sándorné Észak-Kelet –Magyarországi Cukrász Ipartestület Elnöke, Venesz díjas mestercukrász, Szövetségi Zsűri tag volt, a bemutatót Földessyné Károlyi Terézia cukrász mester, Kollonay István cukrász mester, Szövetségi Zsűri tag, és Sipkay-s diákok tartották.
A Variációk Lapcsánkára szervezője Cziránku István mesterszakács , Szövetségi Zsűri tag volt
Szakács Pál éttermi mester és Leányvári Lóránt szaktanár , ezüstérmes magyar bajnok pedig a Pincérfutást koordinálták. A szervezésben részt vesz továbbá a Szövetség és az Egyesület vezetősége, a Gasztronómiáért Érdemérem kitüntetettjei is: Tóthné Medved Zsuzsanna, Rácz Mihály, Rácz Erzsébet mesterszakács, Muza József és Szabó Sándor cukrász mester. Végig segítették a munkát a Sipkay Barna Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Tanulói.
Végig segítették a munkát a Sipkay Barna Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Tanulói
- Mennyire volt nagy érdeklődés, milyen volt a visszhang az emberek részéről?
- Véleményem szerint nagyon nagy sikerünk volt , hiszen egész nap hosszú sorok kigyóztak a standunkon. Nagy sikere volt a Zöldségszobrászatnak és a Marcipán formázásnak is, a közönség bevonása jó ötlet volt.
MConet-Kovács Tünde
További hírek:
Szólj hozzá a fórumon!