Nem akkumulátorgyár, de új üzem működik majd Nyíregyházán

Tisztázta a helyzetet a nyíregyházi önkorányzat: a híresztelésekkel szemben nem akkumulátorgyár nyílik a városban, fém takaró-tartólemezek készülnek majd a Boysen Battery Components Hungary Kft. telephelyén.

Az elmúlt időszakban több olyan hír látott napvilágot, miszerint Debrecenhez hasonlóan Nyíregyházán is akkumulátorgyár nyílna. Az új beruházónak azonban nincs köze az akkumulátorgyártáshoz – tisztázta a dolgot Nyíregyháza önkormányzata.
 
Megerősítették: a közösségi médiában megtévesztő, félrevezető információk jelentek meg ezzel kapcsolatban, még azelőtt, hogy a Nyíregyházán letepeledni kívánó cég környezeti hatásvizsgálattal kapcsolatos közmeghallgatása január 31-én sor került volna – amelyet a kormányhivatal hirdetett meg.
 
A helyi önkormányzat leszögezte, hogy a Boysen Battery Components Hungary Kft. tervezett telephelyén nem akkumulátorokat gyártanának – a személygépjárművek akkumulátorának elhelyezését biztosító, fém takaró-tartólemezek gyártása zajlana.
 
Nem akkumulátorgyár, de új üzem működik majd Nyíregyházán - Fotó: nyiregyhaza.hu
Nem akkumulátorgyár, de új üzem működik majd Nyíregyházán - Fotó: nyiregyhaza.hu
 
A beruházás részeként gyártócsarnok és irodaház létesülne a beadott kérelem alapján – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
A gyártócsarnokban a munkadarabok készítését tekercsben érkező fémlemezből végzik – ebből többlépcsős préselés, hegesztés, ragasztás után készülnek el az akkumulátor takarólemezek.
 
Miután átestek a hegesztésen, a munkadarabok többlépcsős felületkezelésen, majd porfestésen vagy PVC bevonatoláson mennek át. A felületkezelés után minőség‐ellenőrzés, tesztelés történik, majd elkezdődik a csomagolás, márpedig ilyen fémmegmunkálást végző cégből több is van Nyíregyházán – írta a nyiregyhaza.hu.
 
B.A.