Nyíregyháza - Elkészülhet végre a nagykörút hiányzó része

Történelmi jelentőségű beruházás veszi kezdetét a közeljövőben Szabolcs megye székhelyén: a nagykörút 40 esztendeje hiányzó szakasza épül meg.

A nyíregyháziak 2024 első negyedévében valószínűleg már használhatják a nagykörút hiányzó részét: történelmi jelentőségű beruházás indul a városban azzal, hogy ezt a szakaszt megépítik, amely idestova 40 éve nincs meg.
 
A korábban ígért négysávosítás eddig sosem valósult meg. Most 5,6 milliárd forintból megépül az 1,2 kilométeres szakasz, melyre kerékpár- és gyalogutat is terveznek – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Az örömhírt dr. Kovács Ferenc polgármester február 2-án jelentette be a városházán, a sajtó képviselői előtt.
 
Végre megvalósul a nagykörút befejezése Nyíregyházán
Végre megvalósul a nagykörút befejezése Nyíregyházán
 
A nagykörút befejezése stratégiai fejlesztés is, hiszen 40 éve hiányzik a körgyűrű délnyugati része – az előzetes munkálatok 6 éve kezdődtek el, most pedig 2022 márciusában indulhat a munka – az időjárástól függően.
 
Dr. Kovács Ferenc elmondta, hogy a megépítéshez szükséges területeket mind biztosítani ekllett, mostanra azok Nyíregyháza tulajdonában vannak. Az állami beruházást illetően a városatya kiemelte a kormányzati támogatást és két országgyűlési képviselőjük munkáját is, s mint mondta, maga a tervezés is 2 év volt, a kivitelezés várhatóan ugyanennyi időt vesz igénybe – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: Nytv
 
L.A.