Nyíregyháza is digitális tudásközponttá válik

Újabb hat digitális központ nyílt meg országszerte, köztük Nyíregyházán – A központok a Digitális Jólét Program Pontok tapasztalataira építenek.

A korábban elstartolt Digitális Jólét Program Pontok tapasztalatait veszi alapul az újabb hat tudásközpont, amelyeket 2022 tavaszán nyitnak meg Kaposváron, Békésen, Kecskeméten, Veszprémben, Oroszlányban és Nyíregyházán – tudatta az MTI.
 
A központokkal pályaorientációs és készségfejlesztő hálózatot teremtenek, mellyel segítenék, javítanák a fiatalok digitális felkészültségét. Eredményesebben foglalkozhassanak munkaerőpiaci, fontos kompetenciáik, munkaszocializációjuk fejlesztésével.
 
A digitális központokkal pályaorientációs és készségfejlesztő hálózatot teremtenek
A digitális központokkal pályaorientációs és készségfejlesztő hálózatot teremtenek
 
Két városban, Kecskeméten és Mezőhegyesen 5G technológiát bemutató helyszín is készül.
 
A cél az, hogy tapasztalatokat lehessen gyűjteni az ötödik generációs technológia alkalmazási lehetőségeiről, emellett az 5G hálózatok kiépítéséhez kapcsoldódó tervezési, engedélyezési, telepítési, létesítési és üzemeltetési tevékenységekről, az ezek fejlesztéséhez fontos IT munkaerőpiaci igényekről – írta meg az MTI.
 
A tudásközpontok a jövő munkaerőpiacába engednek bepillantást, hozzájárulva a természettudoményos és mérnöki pályaorientációhoz.
 
Akik ellátogatnak ezekbe a központokba, minirobot-programozást próbálhatnak ki, személyesen is láthatják a robotkutyát, s közelebbről megismerkedhetnek a virtuális valósággal – adta hírül az MTI.
 
B.A.