Nyíregyháza Közgyűlése ''Nyíregyháza Kiváló Egészségügyi Dolgozója'' címet adományozott

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere „Nyíregyháza Kiváló Egészségügyi Dolgozója” – „Babicz Béla-díjat” adott át Boros József úrnak, valamint Képzőművészeti Ösztöndíjat Balogh Géza festő-,szobrászművész, és Zagyva László szobráművész részére.

Dr. Kovács Ferenc


A Közgyűlés „Nyíregyháza Kiváló Egészségügyi Dolgozója” – „Babicz Béla-díj” kitüntetést adományozta Boros József úrnak, aki asszisztensként folyamatos szakmai képzésekkel, tanulmányokkal igyekszik az egészségügy eredményességét javítani, maradandót alkotni és a beteg, rászorult emberek mindennapjait jobbá tenni. Akinek munkáját az orvossal történő együttműködés, valamint a betegjogok tiszteletben tartása és annak biztosítása jellemzi. Nagy segítséget jelent a beteg emberek számára határozottsága, tájékozottsága, segítőkészsége az adott betegség mielőbbi kivizsgálása, a beteg gyógyulása érdekében az orvosi javaslat alapján a megfelelő szakellátáshoz való hozzájutás segítése. Széleskörű szakmai ismerettel és naprakész információval rendelkezik mind az orvosi medicina, mind az orvosi terápiát kiegészítő alternatív terápiák terén.


Még egy köztiszteletben álló egészségügyi dolgozó érdemelt ki „Babicz Béla-díj” kitüntetést, aki halaszthatatlan elfoglaltsága miatt a mai napon nem tudott megjelenni. Dr. Vaczó Sándor a következő közgyűlésen veszi át az elismerést.

-tk-