Nyíregyháza polgármestere nyitja meg a Magyar Úszás Napja rendezvényt

Nyíregyháza 2013-ban csatlakozott a Magyar Úszás Napja kezdeményezéshez. Az eseményt június 22-én 9.45 órakor az MTVA élőben közvetíti, amikor Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere, fővédnökként megnyitja a rendezvényt és köszönti a résztvevőket.

A Magyar Úszás Napja része az egész Európát átfogó kezdeményezésnek, a „European Aquatics Day”-nek. Az Európai Úszószövetség (LEN) valamennyi tagországában megrendezik az úszás napját 2013. június 22-én, így szerte a kontinensen 51 nemzet képviselői indulnak más  és más medencék, vadvizek irányába, hogy sportoljanak, mozogjanak, élvezzék az úszás, adott esetben műugrás, szinkronúszás, nyíltvízi úszás minden pillanatát.


A Sóstói Strandon 9 órakor a  Nyírsuli úszói bemutató úszóedzést tartanak, rövid szakmai tájékoztatóval egybekötve az 50 méteres medencében. A Nyírsuli úszói mellett várják megyénk további úszó egyesületei mellett az érdeklődő szülőket, sportolókat.

Magyar Úszás Napja


Nyíregyháza 2013-ban csatlakozott a Magyar Úszás Napja kezdeményezéshez


A Tófürdő bejáratánál 11 órától lehet regisztrálni az úszóversenyekre, ezzel egy időben kezdődnek a programok. Az ünnepélyes megnyitóra 13 órától kerül sor.A szervezők minden vízi sportot, vizet kedvelő gyermeket, fiatalt, felnőttet, családot, baráti társaságot, céget várnak, akik kedvet éreznek a nyíltvízi úszáshoz vagy az aqua fittneshez.


A verseny fővédnöke: Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere

A verseny főtámogatói: Nyíregyháza Megyei Jogú Város, Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., Magyar Úszó Szövetség

A verseny támogatója: Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, Sz.-Sz.-B. Megyei Kormányhivatal vezetője-tk-