Nyíregyháza-Sóstón újabb beruházások várhatóak

Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációért felelős államtitkára Nyíregyházára látogatott, és a Sóstó Zoo-ban beszélt a helyi fejlesztésekről.


Az állatpark 2007. és 2010. között három uniós pályázati projektet valósított meg 1 milliárd 595 millió forint értékben. Elkészült az Ócenárium, az Esőerdő-ház, a Zöld Piramis, és Tarzan ösvénye, ahol a tengerek, óceánok, forró égövi őserdők ritka állatai láthatók. Ezekhez összesen összesen 779 millió forint uniós támogatást használhatott fel a nemzeti források mellett.
Újabb látványosságokra számíthatunk a Nyíregyházi ÁllatparkbanKovács Ferenc (Fidesz-KDNP) Nyíregyháza polgármestere megerősítette, hogy a nyírségi állatpark önfenntartó, a tulajdonos önkormányzatnak csak a további fejlesztésekbe "kell beszállnia". Elhangzott: újabb turisztikai látványosságokkal gazdagodik 2014-ben a Nyíregyházi Állatpark. Augusztus végéig elkészül a létesítmény Viktória-háza, szeptember végéig pedig az Andok ösvénye, amelyekben a Dél-Amerikában honos állatok lesznek láthatók.


MTI/MCOnet