Nyíregyházán írták alá 'A Magyar Kard Napja' együttműködési megállapodást

A Magyar Kard Napja alkalmából rendezett ünnepségre és Vívástörténeti Kiállításra került sor a Jósa András Múzeum és a Magyar Szablyavívó Iskola szervezésében, az önkormányzat támogatásával május 4-én Nyíregyházán.

Dr. Kovács Ferenc


Az ünnepségre érkezőket a lövészdandár, valamint az egykori kassai honvéd huszárezred hagyományőrzői fogadták. A megnyitón beszédet mondott Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere és köszöntőt mondott Pézsa Tibor Olimpiai és világbajnok kardvívó, Máday Norbert a Magyar Szablyavívó Iskola alapítója, Dr. Bene János a Jósa András Múzeum igazgatója.


A jeles eseményen a látványos programok mellett sor került „A Magyar Kard Napja” együttműködési megállapodás aláírására is.  A budapesti Hadtörténeti Intézet, a zalaegerszegi Göcseji, a pécsi Janus Pannonius, a kecskeméti Katona József, a szolnoki Damjanich János, a debreceni Déri és a helyi Jósa András Múzeum, valamint a Magyar Szablyavívó Iskola a szerződés alapján közösen kezdeményezik majd az Országgyűlésnél, hogy május 3-át nyilvánítsák a magyar kard napjának.


-csa-