Nyíregyházán is fejleszti hálózatát az OPUSZ TITÁSZ Zrt

Az OPUS TITÁSZ Zrt több mint 26,6 milliár forintból komplex villamos-hálózati beruházásokat valósít meg többek között Nyíregyházán és Debrecenben. 

Hazánkban egyre fontosabb szerep jut a napelemeknek. Az OPUSZ TITÁSZ Zrt a Széchenyi Terv Plusz keretében meghirdetett, Magyarország Helyreállítási és ellenállóképességi tervének elfogadásáig a Helyreállítási Alapból előfinanszírozott pályázati konstrukció felhívására komplex hálózatfejlesztési projekttervet nyújtott be, melynek eredményeképp 26,6 milliárd forintos beruházásuk 50%-át, vagyis 13,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el. A fejlesztéshez szükséges fennmaradó részt a vállalat önerőből finanszírozza.
 
Több milliárdból fejlesztik a villamosenergia hálózatot
 
Az OPUSZ TITÁSZ által tervezett beruházások alapot biztosítanak a növekvő villamos energia fogyasztói, és az időjárásfüggő termelői igények minél hatékonyabb kiszolgálására.
 
A cég a pénzt a többi között Debrecen és Nyíregyháza környéki beruházásokra, az észak-nyugati gazdasági övezet hálózatbővítésére, a debreceni agrár ipari parkhoz tartozó 132/22 kV-os alállomás létesítésére és hálózatba illesztésére, valamint a Mavir Buj állomás hálózatba illesztésére fordítja.
 
A beruházás elősegítik a megújuló energiaforrásokra való átállást is.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk