Nyíregyházán melegedőket nyitottak a rendkívüli hóhelyzet miatt

A rendkívüli időjárási helyzetben Nyíregyháza MJV több külterületi részén komoly nehézségeket okoz az elhúzódó áramkimaradás. A megyei védelmi bizottság tegnapi ülésén tett intézkedéseken túl Dr. Kovács Ferenc polgármester külön utasításokat fogalmazott meg a különböző városi szervek részére a város lakóinak érdekében, és külön kiemelte, hogy az EON szakembereitől azt várja el, hogy a lehető leghamarabb hárítsák el a város számos pontján tapasztalható üzemzavarokat és haladéktalanul állítsák helyre mindenütt az áramszolgáltatást.

A nyíregyházi városüzemeltetési cég (NYÍRVV) minden munkatársát berendelték és teljes erővel, minden gépi és kézi kapacitás kihasználásával folynak a hóeltakarítási munkálatok. A város egyéni körzeteinek önkormányzati képviselői is terepen vannak és folyamatosan jelentik a körzetekben tapasztalható problémákat. Nyíregyháza MJV Önkormányzata és Jászai Menyhért alpolgármester intézkedéseinek nyomán Nyírszőlősön, a Szőlőskerti Általános Iskola kollégiuma (Kollégium u. 54.) ma 17 órától befűtve fogadja mindazokat a lakosokat, akik az áramszolgáltatás hiánya miatt még mindig nem tudnak fűteni. Sajnos ebben a városrészben - mint ahogy még jó néhányban - tegnap dél óta nincs áramszolgáltatás. Az önkormányzat nem csak a város északi részeiből, Sóstóhegyről és Nyírszőlősről, hanem bármely városrészből fogadja az idős, egyedülálló embereket, kisgyermekes családokat, bárkit, aki szeretne élni a melegedési, vagy az ott alvási lehetőséggel. Ugyanilyen formában fogad bárkit természetesen ingyenesen az Ózon Panzió is.

Dr. Kovács Ferenc


Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben bármilyen segítségre  van szükségük a 112-es hívószámon elérhető központi ügyeleten, vagy a Katasztrófavédelem 105-ös hívószámán jelezzék.

Nyíregyházán a hóesés haladtával további két intézményt nyitott meg és bocsát rendelkezésre melegedőként az önkormányzat: „Dr. Kovács Ferenc polgármester intézkedése nyomán a nyíregyházi önkormányzat újabb melegedőket nyitott meg az elhúzódó áramkimaradás miatt fűteni nem tudó lakosság számára. A Wesselényi Miklós Középiskola Szakiskola és Kollégium (Dugonics út 10-12.) és a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium (Korányi Frigyes út 15.) kollégiuma is fogadja a azokat akik szeretnének élni melegedési lehetőséggel.”


A megye egész területéről fogadja Nyíregyháza az áram nélkül maradt családokat

Dr. Kovács Ferenc ma reggel személyesen kereste fel azokat a családokat, akik a tegnapi nap folyamán megnyitott szálláshelyeken töltötték az éjszakát. A tapasztalatok szerint Nyíregyházáról és vonzáskörzetéből is igénybe vették a felajánlott segítséget. Mivel még a mai napon sem garantált a megye számos településén és Nyíregyháza néhány külterületi városrészének egyes utcáiban az áramszolgáltatás helyreállítása, polgármester úr elrendelte a kialakított szálláshelyek további nyitva tartását.

Így az öt nyíregyházi kollégiumban, a Westsik Vilmos, a Wesselényi Miklós, a Zrínyi Ilona és a Bánki Donát középiskolák kollégiumaiban, valamint a Nyírszőlősi Általános iskola kollégiumában elhelyezést biztosítanak mindenki számára a megye egész területéről! A részletekről a NYÍRVV ügyelete tud felvilágosítást nyújtani a 42/548-464-es, illetve a 42/548-467-es telefonszámokon!


-kt-