Nyíregyházán nyit új képzési központot az MCC

Az Mathias Corvinus Collegium (MCC) Nyíregyházán alakítja ki legújabb képzési helyét.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2022 szeptemberében Nyíregyházán hozza létre legújabb képzési helyszínét. A nyíregyházi központot a belvárosban megvásárolt ingatlanban nyitják meg, a létrehozásával pedig a jövő generációját segítik majd a városban és a térségben.
 
A nyíregyházi képző helyszínen általános és középiskolás programot indítanak és minden héten nyilvános rendezvényeket tartanak majd. Az MCC tízéves kortól egészen az egyetemi végzettség megszerzéséig nyújt ingyenes képzéseket a tehetséges fiatalok számára.
A tehetséges fiatalokat segítik 10 éves kortól az egyetem végéig
 
Az MCC honlapján április közepétől teszik nyilvánossá a felvételhez kapcsolatot információkat. A tervek szerint a 10-14 éves és a középiskolás korosztálynak indítanak képzéseket, de a szülőknek is szerveznek majd szakmai beszélgetéseket, könyvbemutatókat és vitaesteket.
 
Az MCC-nek Magyarországon 23 képzési helyszíne van, a többi pedig Kárpátalján és Erdélyben működik. Céljuk, hogy hazánk összes megyéjében, a határon túl pedig Délvidéken és a nyugati országokban is jelen legyenek.
 
BG
Forrás: MTI, MCC
A képek illusztrációk