Nyíregyházán ünneplik a Vese Világnapját

2017-ben a Vese Világnapjával kapcsolatos országos rendezvénynek Nyíregyháza ad otthont, elismerve a megye eddigi aktivitását a prevenció és az ismeretterjesztés terén.

Az egészségtelen életmód az egész szervezetünket, így a veséinket is leterheli. Az elhízás, a dohányzás, a mozgás hiánya közvetve vagy közvetlenül is hozzájárulhat a vesebetegség kialakulásához, amely minden tizedik embert érint Magyarországon. 2017. március 9-én, a Vese Világnapja alkalmából a B. Braun Avitum nyíregyházi dialízisközpontja, közleményben hívja fel a figyelmet az egészségtelen életmód vesékre gyakorolt hatására, és a szűrővizsgálatok fontosságára. Több orvosi előadást is végighallgathatnak az érdeklődők, illetve az érintettek és mindenki, hogy ne legyen érintett! Emellett lesz diétás ételek kóstolója, vérnyomás- és vércukormérés, valamint gerinctorna is!

 

Nyíregyházán ünneplik a Vese Világnapját

Nyíregyházán ünneplik a Vese Világnapját

 Az egészségtelen életmód és a mozgáshiány egyaránt hozzájárul, hogy a magyarok többségének súlytöbblete vagy rossz egészségi állapota van. Ez eredményezi azt is, hogy Magyarországon háromból két felnőtt túlsúlyos vagy elhízott. A testtömeg emelkedésével nő a koleszterinszint, a szív- és érrendszeri megbetegedések száma, a cukorbetegség kockázata, de vesebetegségek kialakulását is okozhatja - többek között erről is szó lesz a Korzó üzletházban megrendezendő eseményen, amelyet Dr.Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, valamint a Móricz Zsigmond Színház színésze, Horváth Margit nyit meg.

 

-csa-