Nyíregyházára érkezett a Magyar Paralimpiai Bizottság kiállítása

Május 29-én került sor egy Interaktív Délután megrendezésével karöltve, a Paralimpia 2012 fotókiállítás nyíregyházi megnyitójára, amelyen részt vett Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is.

 Paralimpia 2012


A Magyar Paralimpiai Bizottság a paralimpiai mozgalom, a fogyatékos sport országos szintű népszerűsítésére fotópályázatot írt ki.

A zsűri által legjobbnak ítélt képek egy országjáró kiállítás keretében kerülnek bemutatásra.  A mobil kiállítás célja, hogy a paralimpiai szellemiséget közvetítse országszerte, a lehető legtöbb embert megszólítsa, megérintse.

A fotópályázatra 10 alkotó összesen 87 képet küldött be, a héttagú zsűriben helyet foglalt Nánási Pál fotóművész is. Amatőr kategóriában Bosnyák Edit „Érzelmek” című képe 52 ponttal nyert, a profiknál viszont holtverseny alakult ki, így a zsűri újbóli szavazása után Szalmás Péter „Az íjász” című alkotása nyert.

A mai rendezvényen a önkormányzat szervezésében a gyerekek többek között jelbeszéd-bemutatón vehettek részt, de kipróbálhatták a kerekesszékes vívást és az akadálypályát is. A tárlat Nyíregyháza után Debrecenbe vándorol, ahol szintén  interaktív délután várja az érdeklődőket bemutatókkal és sportversenyekkel.

-tk-