Nyíregyházáról is egyre több diák jelentezik az MCC Fiatal Tehetség Programjára

A Mathias Corvinus Collégium 2022/2023-as tanévre is meghirdette a Fiatal Tehetség Programját, melyre csaknem 2200 általános iskolás jelentkezett, köztük Nyíregyházáról is.

Az MCC Fiatal Tehetség Programjának oktatási koncepciójának több alapcélja is van: egyrészt szeretnék, ha a diákok minél több tudományterülettel megismerkedhetnének, másrészt fontosnak tartják, hogy a tehetséges diákok a tudományterületek összefonódását is érzékeljék.
 

Nyíregyházáról is egyre többen jelentkeznek a FIT programra
 
A Mathias Corvinus Collegium programjának sikerét és népszerűségét bizonyítja, hogy az első évben, 2015-ben 1251 fő jelentkezett, a 2022-es tanévre már 2200-an.
 
A legtöbben a marosvásárhelyi, a szegedi, a budapesti, a debreceni, a győri, a beregszászi, a kolozsvári és a miskolci képzésre nyújtották be felvételi igényüket, de az adatokat tekintve nem sokkal maradt le Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti és Pécs sem.
 
Az újonnan létrejött nyíregyházi képzési központ is hatalmas népszerűségnek örvend, mintegy 90 általános iskolás diák szeretne bekerülni a régió FIT programjába. Székesfehérvár, Szolnok, Kecskemét, Szombathely, Szekszárd, Veszprém az erős középmezőnyt képviselte, de Békéscsaba, Zalaegerszeg és Arad sem mutatott csökkenést az előző évekhez képest.
 
Az MCC hazai  képzési központjaiba 1497 (68 százalék), a határainkon túlikba pedig 703 (32 százalék) fejlődni vágyó általános iskolás fiatal adta be jelentkezését.
 
A FIT program 2022 szeptemberétől 1550 általános iskolás diák fejlődését támogatja majd.
 
Forrás: MTI, MCC
A képek illusztrációk