Nyíregyházi gasztronómiai siker Miskolcon

Az MNGSZ mellett működő Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Emlékbizottság a Magyarországon vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulóinak országos szakmai emlékversenyt hirdetett 2010-re. A Miskolcon megrendezett versenyen nyíregyházi siker is született.

mngsz_logo_984_20101116230823_898.jpg


A verseny névadója Schnitta Sámuel emlékére a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 1992-ben Schnitta Sámuel díjat alapított, valamint a vendéglátó alapszakmákat tanulóknak a róla elnevezett versenyt indított. Az I. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Tanuló Verseny döntőjének helyszíne Miskolc, időpontja 2010. november 10-11 volt.

A csapatok a három vendéglátó alapszakma képviselőiből álltak, a szakácsok egy általuk előre ismert alapanyaglistából kellett, hogy lefőzzenek egy négyfogásos ételsort, aminek tányérdesszertjét a csapat cukrász tagja készítették el. A verseny része volt még az említett szakmák képviselői által elkészített, a nagyközönség és a zsűri részére is bemutatott hidegkonyhai termékekből összeállított, nyolc személyes díszmunka, valamint egy dísztorta elkészítése is.

mngsz


A versenyt a MNGSZ zsűri plakettel rendelkező, a MNGSZ és a Schnitta Sámuel MÉK-E. által kijelölt szakemberei zsűrizték. A Sipkay Barna Kereskedelmi Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola Szakiskola és Kollégium a versenyen Ezüst minősítést szerzett

A csapat tagjai:  Sőrés Klaudia (pincér tanuló)
Pelsőczi Kornél (pincér tanuló)
Czech Dia (szakács tanuló)
Kálmán Nándor (szakács tanuló)
Domonkos Dávid (cukrász tanuló)

A csapatvezető: Leányvári Lóránt (vendéglátó szakoktató)


Forrás: www.nyiregyhazinaplo.hu

-kt-


További hírek:

Nyíregyháza Online