Nyíregyházi útfelújítás – 18 utcát aszfaltoznak le első körben

Ötmilliárd forint támogatást kapott a szabolcsi megyeszékhely, melyből Nyíregyháza utakat újít fel és aszfaltoz le – az első ütemben 18 utca kap szilárd burkolatot.

Megújulhat több út, sőt aszfaltos burkolatot kaphatnak jelenleg még földes utcák Nyíregyházán a kormányzati támogatásból – a város 5 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatásból gazdálkodhat – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
A pénzből több ütemben fejlesztenek, amely több városrészt érint. Az első szakaszban 18 földes utcát tesznek aszfaltossá.
 
A kivitelezők arról adtak hírt, hogy a munkálatok a tervezett ütemben haladnak, jelenleg az alábbi utcákat érintik.
 
Első ütemben 18 utca kap aszfalt burkolatot Nyíregyházán
Első ütemben 18 utca kap aszfalt burkolatot Nyíregyházán
 
A kertvárosi Gerely, Íjász, Vitorlás, Búvár és Árbóc utcákban geodéziai mérések folynak, terület-előkészítő munkálatok zajlanak, s ideiglenes a forgalomkorlátozás.
 
Kistelekiszőlő részen a Hegedű utcában, a Tallér közben egy időben zajlik az elektromos és hírközlési kábelek kiváltása. Kerítéseket helyeznek át, de megtörténik a csapadékcsatorna építése is - itt részleges forgalomkorlátozásokra lehet számítani – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
Oroson az elektromos hálózat kiváltását végzik, konkrétan a Szamóca utcában, illetve Sóstóhegyen a Hadobás soron.
 
Vajdabokorban az Ereszalja és a Szarka utcában éppen az útalap és szikkasztó árkok építése folyik, részleges forgalomkorlátozás mellett.
 
Nyírszőlősön a Szamos utcában a csapadékvíz szikkasztórendszer és az aknák építését végzik a szakemberek.
 
Végezetül Rozsrétszőlőn, a Hajlás utcában a csapadékvíz szikkasztórendszer és aknák építése mellett a kerítések átépítése és az elektromos hálózat új oszlopainak lehelyezése zajlik – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
B.A.