Nyomoz a rendőrség a nyíregyházi kórházban meghalt kismamák ügyében

Egymás után két kismama vesztette életét a nyíregyházi kórházban nem sokkal a szülés után – a rendőrség továbbra is nyomoz a tragédiákkal kapcsolatban. Komoly szerepe lehet annak, mint mond az igazságügyi szakértő.

Két kismama hunyt el nem sokkal a szülés után a nyíregyházi kórházban 2024 januárjában – az ügyben rendőrségi nyomozás indult. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház állítja: nem hibáztak és a két tragikus eset független egymástól, a két anya halálát előre nem látott problémák váltották ki – írta meg az index.hu.
 
A Blikk információi alapján foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény miatt folytat büntetőeljárást a rendőrség. A lap tudomása szerint az orvosszakértői véleményre várnak, ebből kiderülhet, hibáztak-e az orvosok.
 
A Blikknek a nyíregyházi kórház kommunikációs vezetője nyilatkozott. Azt mondta: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórházak vezetése mindkét esetnél elrendelte a belső vizsgálatot. Ez megállapította, hogy a kismamák szervezetében olyan, visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el, amit az orvosaik a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak visszafordítani. A két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a belső vizsgálat – írta a blikk.hu.
 
L.A.