Okospad, komfort, különleges elemek – Ingatlanfejlesztési nívódíjat kapott Nyíregyháza

Elismerték a szabolcsi megyeszékhelyet a XXIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton. Nyíregyháza a nagyszabású parkrekonstrukciójával pályázott.

Elismerést kapott Nyíregyháza a a XXIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton, melynek díjátadó ünnepségére november utolsó hetében került sor Budapesten.

A város ezúttal nagyszabású parkrekonstrukciójával pályázott a megmérettetésre – számolt be az örömírről dr. Kovács Ferenc polgármester.

A közelmúltban a Zöld Város Program keretében készült el a Benczúr és Bessenyei terek fejlesztése, mely az ott lévő épületekkel együtt - múzeumok, színházak, oktatási intézmények – alkotja Nyíregyháza Kulturális Negyedét.

Okospad, komfort, különleges elemek – Ingatlanfejlesztési nívódíjat kapott Nyíregyháza

Okospad, komfort, különleges elemek – Ingatlanfejlesztési nívódíjat kapott Nyíregyháza

A nyíregyházi önkormányzatot a budapesti eseményen Kovács Rita főépítész képviselte, ő vette át a  Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete különdíját a Nyíregyháza Belvárosi terek parkrekonstrukciójáért, a Benczúr – Bessenyei terek fejlesztésének színvonalas megvalósításáért – tudatta a városatya közösségi oldalán.

A teljes megújulás mellett a két zöldellő park új funkciókkal is bővült – amellett, hogy az ikonikus Vénusz szobor újjászületett, már okospad is szolgálja az arra járók kényelmét. A játszótér különleges elemekkel bővült és mosdót kapott, a másik oldalon a rekortánpálya készült a futóknak, de testnevelésórákat is lehet tartani rajta.

Új dísze lett a színház mellett létrejött Szindbád és Kállay-ház környékének: egy szökőkút.

A fejlesztések mellett rendbehozták a terület útjait, csillapították a forgalmat, így igazi rekreációs övezetté vált a két tér.

A megújult zöldfelületek szépségét és előnyeit már most sokan élvezik – jegyezte meg a polgármester.

Fotó: Facebook/Dr.Kovacs.Ferenc.politikus

B.A.