Októberi Közgyűlés Nyíregyházán

2009. október 26-án délután tartotta meg soron következő ülését Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a Városházán.
Az első öt napirendi pontot zárt ülésen vitatták meg a képviselők, amjd következett a nyílt ülés, amelyen több mint 20 napirendi pontot tárgyaltak. Előtte azonban egy videóösszefoglalót tekintettek meg a két közgyűlés között történt eseményekről. Ez után a képviselők hozzászólhattak a közelmúlt eseményeihez.

Marinka Viktor és Palicz György

Marinka Viktor és Palicz György több témában is megszólalt

 

Marinka Viktor (Fidesz) az örökösföldi futballpályák ügyében kérdezett Csabai Lászlóné polgármester asszonytól, melyhez később több fideszes képviselő is csatlakozott. Palicz György(Fidesz) pedig arra szeretett volna választ kapni, mekkora vgkielégítést kapott az előző hónapban lemondatott Belus Tamás vezérigazgató (Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.). A polgármester asszony válasza az volt, hogy több,mint bruttó 8 millió forint illeti meg Belus Tamást, ebből több mint 5 millió került eddig kifizetésre,de a jelenleg futó sóstói pályázati projekt levezetéséért, anak lejártakor is megilleti egy bizonyos összeg.

Vinnai Győző frakcióvezető (Fidesz)

Vinnai Győző még mindig az önkormányzati cégek átvilágítását szeretné


Vinnai Győző frakcióvezető (Fidesz) egy levélre hivatkozott, amelyben egy civil szervezet kérte az önkormányzati gazdasági társaságok átvizsgálását, melyet 2 hónapja már frakciója is kért. Csabai Lászlóné szerint az érintett szervezet maga szeretne vizsgálódni, ém ez nem felel meg a demokráciának. Ő felajánlotta, hogy ha indul vizsgálat, akkor részt vehetnek ebben, ám erre még választ nem kapott. A polgármester asszony elmondta, arra kérte a gazdasági társaságok vezetőit, hogy ajánlják fel a felügyelő bizottságoknak, hogy átadják a szükséges iratokat. December végéig vár, hogy milyen munkát végeznek a bizottságok.

 

Csabai Lászlóné

"Végre valamiben egyet értek Vinnai Győzővel" - hangzott el Csabai Lászlóné szájából

 

Vinnai Győző megköszönte Csabai Lászlóné gesztusát, ígérte, élni fognak vele. Az ellenzéki felügyelő bizottsági tagok Sóstó példájára figyelemmel fogják követni a cégek szerződéseit. Nem azzal a céllal, hogy kárt okozzanak, hanem hogy a bizottságok tisztában legyenek a folyamatokkal. Vinnai Győző biztosította a Közgyálést arról, hogy 2 hónappal ezelőtti kérése nem kampányfogás volt, csupán szeretné, ha jól működő önkomrányzati cégek lennének!

MSZP

A városvezető koalíció tagjai is felszólaltak

 

Fesztóry Sándor (Fidesz) hozzászólásának köszönhetően a hónapokkal ezelőtt elindult Holp János-ügy tovább gyűrűzött. A képviselő újabb gyanús ügyletekre lett figyelmes, például, hogy a Szabolcs Kézilabda Egyesület fiktív számlákat állított ki a Centrál Credit Kft-nek, a város pedig évekig nagy összeggel támogatta az említett sport egyesületet.

Közgyűlés

Októberi Közgyűlés Nyíregyházán

 

A képviselők több szociális területet érintő kérdésben is döntöttek, páldául a Huszár telepi szociokulturális központ működése, valamint a hajléktalan ellátás. Idővel az is kiderült, hogy a kulturális rendezvények finanszírozására 65 millió forintot fordít 2010-ben az önkormányzat. Tizedik napirendi pontként tárgyalta a közgyűlés a távhőszolgáltatás díjainak megállapításáról és alkalmazásáról szóló 42/2005.(X.27.) KGY rendelet módosítását, mely során a hődíjak átlagos csökkentését elfogadták.

MCOnet - Kovács Tünde

További hírek:

 

Nyíregyháza Online