Plusz krediteket jelent a technikusi végzettség a Nyíregyházi Egyetemen

A technikusi képzésben résztvevők kreditbeszámítással korábban szerezhetik meg a diplomájukat, ha a Nyíregyházi Egyetemen tanulnak tovább.

Korábban együttműködési megállapodást kötött az egyetem és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum két iskolája, a Bánki Donát Műszaki Technikum és a Széchenyi István technikum.
 
Akár egy évvel is hamarabb megkaphatják a diplomájukat a kreditbeszámítás miatt

Az együttműködés értelmében amennyiben a diákok technikusi végzettséget szereznek, akkor egyes szakok esetében 34, de akár 60 kreditet beszámolnak a Nyíregyházi Egyetemen, így akár 1 évvel korábban szerezhetik meg diplomájukat.
 
A pilot projekt 2021-ben indult el a Nyíregyházi Szakképzési Centrum két iskolájával. A Bánkiban gép- és járműgyártási szakon, míg a Széchenyibe gazdálkodás-menedzsment szakon szereztek technikusi végzettséget. Utóbbi iskolában informatika szakon is elindult a képzés, így most már közel 200 fő vesz részt okleveles technikusképzésben.
 
Az érintett szakok hiányszakmákhoz kapcsolódnak, így nemcsak a Nyíregyházi Egyetem juthat több hallgatóhoz, hanem a helyi gazdaság számára is jó hatással lehet az együttműködés.
 
A végzettség megszerzését követően a diákok eldönthetik, hogy középvezetői munkát vállalnak-e, vagy kreditbeszámítás lehetőségével folytatják tanulmányaikat az egyetemen.
 
BG
Forrás: Nyíregyháza.hu
A képek illusztrációk