Remekeltek a nyíregyháziak a RoboCup Junior világversenyen

Első helyezett lett japán és szlovák csoporttagokkal a Nyíregyházi Egyetem Robot-intelligencia Diákkörének csapata a RoboCup Junior robotikai világversenyen, melyet Franciaországban rendeztek meg.

Szlovák és japán csoporttagokkal a Nyíregyházi Egyetem Robot-intelligencia Diákkörének csapata szerezte meg az első helyet a szuperteam mezőnyben, a franciaországi Bordeaux-ban megrendezett RoboCup Junior robotikai világversenyen – tudatta a minuszos.hu.
 
A diákcsapat a HU-More Bot nevet viseli, Fényesvölgyi Zétény, Szalacsi Máté és Virgo Sámuel alkotja. A csoport a most 66 esztendős Katicabogár robot és készítője, a szegedi Muszka Dániel matematikus emléke előtt tisztelgett produkciójával. A Katicabogarat a magyar informatika és robotika jelképének tartják.
 
Remekeltek a nyíregyháziak a RoboCup Junior világversenyen
Remekeltek a nyíregyháziak a RoboCup Junior világversenyen
 
A csoport felkészítő tanára Simon Béláné Balogh Ágnes volt, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakosztályvezetője, illetve a RoboCupJunior hazai nemzeti képviselője. A nyertes csapat mentora pedig szintén a megyei szervezet tagja, Szalacsi Roland volt – írta a minuszos.hu.
 
Az első helyezést a csapat a szuperteam-ek 7-es mezőnyében, az OnStage ligában szerezte meg – tudatta a minuszos.hu.
 
Többet megtudhat az eseményről itt.
 
Fotó: Facebook.com/njszt
 
B.A.